Sport/Voetbal
1285485312
Voetbal

Slecht nieuws voor Spaanse koploper Atlético Madrid: Luis Suárez mogelijk weken uit roulatie

Het moment op de training: Luis Suárez grijpt naar zijn been.

Het moment op de training: Luis Suárez grijpt naar zijn been.

MADRID - Luis Suárez, spits van Atlético Madrid, heeft zich vandaag (woensdag) op de training geblesseerd. De Uruguayaan liep een spierblessure op in zijn linkerbeen. Een domper voor Atlético Madrid, want de ploeg van Diego Simeone staat momenteel eerste met een punt voor voorsprong op het FC Barcelona van trainer Ronald Koeman. Stadsgenoot Real Madrid staat derde met drie punten minder.

Het moment op de training: Luis Suárez grijpt naar zijn been.

Het moment op de training: Luis Suárez grijpt naar zijn been.

Het ziet niet mee voor Atlético Madrid. Na een sterke seizoensstart hebben de Madrilenen nog maar een puntje voorsprong op FC Barcelona. De laatste weken gaat het minder bij Atlético. In de Champions League werden de mannen van Simeone uitgeschakeld door Chelsea.

De titel in eigen land zal ook moeilijk worden. Ondanks de eerste plaats ziet het er niet goed uit voor Atlético. De blessure van Suárez helpt daar ook niet bij. Dit weekeinde neemt Atlético het op tegen Real Betis. Suárez zou naar verluidt drie weken moeten missen. Eerder dit seizoen moest hij vier wedstrijden laten passeren, nadat hij positief testte op het coronavirus.

El Pistolero zit aan 19 goals in La Liga en is enorm belangrijk voor Atlético. De blessure is natuurlijk een goed teken voor Barcelona en Real Madrid. De titelstrijd is nu helemaal opengebarsten. Dit weekeinde is het de Clasico. Real Madrid neemt het in eigen huis op tegen Barcelona. Barcelona kan over Atlético Madrid springen, maar Atlético moet dan wel verliezen of gelijkspelen op het veld van Betis. Indien Real wint, komen ze op gelijke hoogte met Atlético. Als Atlético op de eerste plaats wil blijven dan mag Barcelona niet winnen van Real Madrid.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in La Liga