Sport/Autosport
128666466
Autosport

Nederlander spendeerde veel tijd in simulator tijdens lockdown

Verstappen: ’Ik droom er heel vaak over’

Max Verstappen tijdens een simulator-evenement in 2016.

Max Verstappen tijdens een simulator-evenement in 2016.

Max Verstappen (22) staat te trappelen om weer in een echte Formule 1-auto te stappen. Vrijdag is het zover, als in Oostenrijk de eerste twee vrije trainingen worden verreden. In een mini-documentaire van Ziggo Sport vertelt Verstappen over de afgelopen maanden zonder racen.

Max Verstappen tijdens een simulator-evenement in 2016.

Max Verstappen tijdens een simulator-evenement in 2016.

Eigenlijk had hij via Australië, Bahrein, Vietnam en China naar Zandvoort moeten trekken, om vervolgens via Spanje, Monaco, Azerbeidzjan, Canada en Frankrijk in Oostenrijk te belanden.

Echter, vanwege het coronavirus zat hij maandenlang thuis, in zelf-isolatie. Hoe het leven er in zijn woonplaats Monaco uitzag tijdens de lockdown? „Zoals overal: leeg.”

Verstappen miste het asfalt en de geur van verbrand rubber, maar kwam dankzij de moderne middelen toch nog aan zijn portie racegeluk. „Ik denk dat ik nog nooit zes maanden niet heb geracet. Het was raar. Ik probeerde het op te lossen door vaak op de simulator te rijden.”

Hoe vaak? Dat verschilde per dag. Maar als Verstappen het aantal uren moet schatten: „Veel”, aldus de Nederlander met een veel betekenende lach.

„De laatste tijd droom ik ook heel vaak over set-ups en het afstellen van de auto. Het gaat heel ver hoor. Ik droom niet vaak over set-ups van een echte Formule 1-auto, dat heb ik meer bij de simulator.”

Na de race van aankomend weekeinde op de Red Bull Ring, waar Verstappen twee jaar op rij won, volgt voor de Nederlander en zijn collega’s een tweede race in Spielberg. Vervolgens trekt het F1-circus naar Hongarije, waar op 19 juli wordt gereden.

Na een weekeinde rust volgt vervolgens de tweede triple header op een rij, met een dubbele race op Silverstone, met aansluitend de GP van Spanje op het circuit van Barcelona.