Sport/Wielrennen
1287203983
Wielrennen

Cees Bol wint in Algarve; Weer zege Jakob Fuglsang in Ruta del Sol

Cees Bol

Cees Bol

De derde rit van de Ronde van de Algarve is gewonnen door de Nederlander Cees Bol. De 24-jarige renner van Team Sunweb was in Tavira duidelijk de beste in een massasprint.

Cees Bol

Cees Bol

Bol is de tweede Nederlandse winnaar in Portugal. De openingsrit werd gewonnen door Fabio Jakobsen, die nu tekortkwam in de sprint. Jakobsen werd uiteindelijk derde, achter de Italiaanse ploeggenoot van Mathieu van der Poel, Sacha Modolo.

Na ruim vijf uur en 200 kilometer koers kwam Bol vroeg op kop, maar dat bleek de juiste keuze. Met een indrukwekkende krachtsinspanning bleef hij iedereen ruim voor, onder wie ook de Noor Alexander Kristoff, die vierde werd.

„Dit is een goede manier om het seizoen te beginnen. Eerder maakten we wat foutjes in de sprint, maar dat hebben we nu rechtgezet”, zei Bol na afloop. „Onze ploeg heeft wat meer de focus gelegd op de sprint. En vandaag waren we zo sterk.” Tijdens de eerste etappe werd Bol zesde, een dag later 153e.

Tweede ritzege Fuglsang in Ruta del Sol

De Deense wielrenner Jakob Fuglsang heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Ruta del Sol. De renner van Astana, leider ook in het klassement, was de snelste in een sprint van een kleine groep na een rit over bergachtig terrein van Jáen naar Úbeda.

Fuglsang zag in de bochtige en hellende slotmeters onder anderen de Amerikaan Jack Haig en de Belg Dylan Teuns verkeerd sturen en klopte vervolgens de Spanjaard Pello Bilbao en de Amerikaan Brandon McNulty in de sprint.

Antwan Tolhoek was de beste Nederlander op de negende plaats, Maurits Lammertink finishte als tiende. Fuglsang, die eerder al de eerste etappe won, heeft in het klassement 14 seconden voorsprong op de Spanjaard Mikel Landa, Bilbao is op 30 seconden derde.

Jakob Fuglsang op weg naar zijn eerste zege in de Ruta del Sol.

Jakob Fuglsang op weg naar zijn eerste zege in de Ruta del Sol.