Sport/Tennis
1288341112
Tennis

Nadal en Djokovic beginnen ijzersterk in Parijs

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Rafael Nadal heeft bij zijn terugkeer op Roland Garros een overtuigende indruk gemaakt. In de eerste ronde stond de dertienvoudig kampioen slechts zes games af tegen de Australiër Jordan Thompson. Het werd 6-2 6-2 6-2.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Nadal won zeven keer de servicegame van Thompson, de nummer 82 van de wereld, die bij vlagen een radeloze indruk maakte. De Spanjaard, de nummer 5 van de wereld, viel amper op onnodige fouten te betrappen en liet de Australiër - die uit frustratie nog een bal het stadion uit sloeg - voor ieder punt werken. Alleen in de tweede set kende Nadal een mindere fase en werd hij gebroken.

Na 2 uur en 2 minuten benutte Nadal zijn eerste wedstrijdpunt op illustratieve wijze. Na een lange rally ging Thompson in de fout met zijn backhand.

Nadal is in Parijs gearriveerd zonder een titel te winnen tijdens het gravelseizoen. Begin deze maand verloor hij in Rome in de derde ronde, waardoor er twijfels bestonden over zijn vorm. „Ik ga elke wedstrijd mijn best doen om weer mijn hoogste niveau te halen”, zei de 21-voudig grandslamkampioen.

Vorig jaar verloor de 35-jarige Nadal in Parijs in de halve finales van Novak Djokovic. Dit jaar kan hij de Serviër al bij de laatste acht tegenkomen.

Novak Djokovic begint uitstekend

Novak Djokovic begint uitstekend

Ook Novak Djokovic bereikte zonder enige vorm van moeite de tweede ronde. De titelverdediger en tevens nummer één van de wereld rekende af met Yoshihito Nishioka uit Japan: 6-3, 6-1 en 6-0.

Djokovic en Nadal zouden elkaar eventueel in de kwartfinales kunnen treffen. Vorig jaar bracht de Serviër Nadal in de halve eindstrijd een zeldzame nederlaag op het Parijse gravel toe. Ook in 2015 won Djokovic van de gravelkoning in Parijs. In 2006, 2007, 2008, 2012, 2013, 2014 en 2020 won Nadal van de Serviër op Roland Garros.

Eerste grandslamtoernooi

Voor Djokovic die vorig jaar Roland Garros voor de tweede keer op zijn naam schreef, was het zijn eerste optreden op een grandslamtoernooi dit jaar. Hij mocht van de Australische autoriteiten niet deelnemen aan de Australian Open eerder dit jaar en kon daar zijn titel niet verdedigen. Ook kwam hij niet in actie op de masterstoernooien in de Verenigde Staten eerder dit jaar. Hij won recentelijk wel het masterstoernooi van Rome.

Djokovic neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van de partij tussen de Slowaak Alex Molcan en de Argentijn Federico Coria.