Sport/Voetbal
1288714415
Voetbal

Mogelijk zondag al PSV-debuut voor Mario Götze

Mario Götze maakt een goede indruk op trainer Roger Scmidt.

Mario Götze maakt een goede indruk op trainer Roger Scmidt.

Mario Götze maakt mogelijk zondag al deel uit van de selectie van PSV voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Dat zei trainer Roger Schmidt vrijdag in zijn vooruitblik op het duel.

Mario Götze maakt een goede indruk op trainer Roger Scmidt.

Mario Götze maakt een goede indruk op trainer Roger Scmidt.

Götze, die op de laatste transferdag door PSV werd vastgelegd, maakt op de Duitse coach een goede indruk. „Mario oogt fit. Ook toen hij geen club had, heeft hij individueel hard getraind. De interlandperiode was voor nieuwkomers fijn, ze konden zo rustig integreren. Mario is nog niet 100 procent fit, dat is logisch. Hij mist nog wedstrijdritme.”

Schmidt was blij en ook wel een beetje verrast dat PSV er in slaagde de 28-jarige Götze, die in 2014 het winnende doelpunt in de WK-finale maakte, naar Eindhoven te halen. „Een aantal weken geleden zocht ik voor het eerst contact met hem. We hebben geduld gehad en aan het einde van de transfermarkt toegeslagen. Soms gaat het om timing in de wereld van het voetbal. Zeker als het gaat om transfers.”

De komst van Götze leidde ook binnen de spelersgroep volgens Schmidt tot vreugde. „Ik voelde veel positieve reacties. Spelers wisten ook dat we een bredere selectie nodig hadden voor dit drukke seizoen.” PSV versterkte zich kort voor het sluiten van de transfermarkt ook met middenvelders Ibrahim Sangaré, Marco van Ginkel en Adrian Fein. Schmidt: „Het voelt een beetje als een nieuwe start.”

Tegen Zwolle zijn alleen de wat langer uitgeschakelde Érick Gutiérrez, Maximiliano Romero, Armando Obispo en Van Ginkel niet inzetbaar. Aanvaller Eran Zahavi kwam na de interlandperiode een beetje ziekjes terug en sluit zaterdag weer aan bij de groepstraining. Verdediger Jordan Teze is hersteld van het coronavirus. Schmidt zegt het vertrouwen in Mohamed Ihattaren ook terug te hebben. „Gisteren maakte hij op het partijspel in de training het winnende doelpunt. Zijn mindset is goed. De eerste weken waren niet zo makkelijk voor hem, ook hoe hij presteerde. Hij was teleurgesteld maar denkt nu wel anders over de situatie.”