Sport/Voetbal
1288881337
Voetbal

Robben: ’PSV absoluut een optie geweest’

Arjen Robben

Arjen Robben

EINDHOVEN - De deze zomer met profvoetbal gestopte Arjen Robben (35) was maandag ineens te vinden in Eindhoven op de Herdgang, het trainingscomplex van PSV. „Wel apart die rit hierheen. Dat is pakweg 15 jaar geleden voor het laatst geweest, schat ik zo. Heel apart.”

Arjen Robben

Arjen Robben

De Groninger was er om een kindertelevisieprogramma op te nemen. Bovendien was het eerste van PSV vrij. „De bekenden zitten voor mij ook meer in de staf.” Robben komt de dagen sinds hij gestopt is in ieder geval nog prima door, zegt hij. „Het is nog niet saai. Ik heb het druk zat en ook meer tijd voor mijn familie. Ik ben volop aan het genieten en het leven zo bevalt hartstikke goed”, zegt hij bij PSV TV.

De voormalig Oranje-international mist het voetbal naar eigen zeggen niet. „Ik heb het niet het gevoel dat ik tegen een balletje wil trappen. Ik heb vorige week meegedaan bij de afscheidswedstrijd van Rafael (van der Vaart, red), maar verder heb ik de kicksen nog niet aangehad. Ik train alleen het team van mijn zoontje, maar verder niet.”

Serieuze optie

Die jongetjes probeert hij eigenlijk nog niet veel te veel instructies mee te geven. „Dat ze zonder druk plezier hebben. Ze zijn pas 7 jaar hè. Maar ze moeten zich wel gedragen, dat vind ik dan wel belangrijk.”

Hij wil nog wel even ingaan op de interesse van PSV afgelopen zomer, toen Robben nog niet had aangegeven te gaan stoppen. ,,Het is zeker een optie geweest, absoluut. Het is geen geheim dat ik een goed contact heb met Mark (van Bommel, red). Het was mijn keuze om er een punt achter te zetten. Er waren enkele opties en PSV was daar een van. Ik heb er serieus over nagedacht.”