Sport/WK voetbal
1292097824
WK voetbal

Uitlooptraining Oranje met spelersvrouwen en familie op tribune

De selectie van Oranje.

De selectie van Oranje.

Onder luid applaus van aanwezige spelersvrouwen, vriendinnen en familieleden is het Nederlands elftal begonnen aan de voorbereiding op het tweede WK-groepsduel van vrijdag met Ecuador. Oranje startte 9.30 uur Nederlandse tijd - in Qatar is het twee uur later - vooral met de reserves op veld 6 van de Qatar University in Doha.

De selectie van Oranje.

De selectie van Oranje.

De basisspelers van het gewonnen duel met Senegal (2-0) deden het rustig aan. Zij waren wel op het trainingsveld, maar beperkten zich tot rek- en strekoefeningen. De reserves trainden wel voluit.

Bondscoach Louis van Gaal liet na de winst op Senegal weten dat hij tevreden is over de invalbeurten van Memphis Depay, Teun Koopmeiners en Davy Klaassen. Hij wil Depay een helft laten spelen tegen Ecuador. De aanvaller, die bijna twee maanden aan de kant stond met een hamstringblessure, maakte tegen Senegal zijn rentree en deed ruim een half uur mee.

Ecuador won net als Nederland zijn eerste groepswedstrijd. De Zuid-Amerikanen versloegen zondag Qatar met 2-0 in de openingswedstrijd van de mondiale eindronde.