Sport/Voetbal
1292732837
Voetbal

Keuken Kampioen Divisie:

Twee goals Brian Brobbey niet voldoende voor zege Jong Ajax

Brian Brobbey maakte er twee, maar dat was niet voldoende voor de winst.

Brian Brobbey maakte er twee, maar dat was niet voldoende voor de winst.

MAASTRICHT - MVV-Maastricht heeft voor de achtste keer op rij niet kunnen winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Darije Kalezic gaf in eigen huis een 3-0-voorsprong weg tegen Jong PSV. Het duel in De Geusselt eindigde in 3-3.

Brian Brobbey maakte er twee, maar dat was niet voldoende voor de winst.

Brian Brobbey maakte er twee, maar dat was niet voldoende voor de winst.

De Eindhovenaren, die met rouwbanden speelden vanwege het overlijden van oud-voorzitter Harry van Raaij, kwamen na een kwartier met 1-0 achter door een treffer van Arne Naudts. Op slag van rust zorgde Joeri Schroijen voor de 2-0. Naudts zorgde met zijn tweede voor een nog grotere voorsprong, maar Kristofer Kristinsson deed na ruim een uur wat terug voor Jong PSV. Met treffers van Yorbe Vertessen en opnieuw Kristinsson in de laatste tien minuten werd het alsnog gelijk.

Jong Ajax bleef bij FC Den Bosch steken op een gelijkspel. Brian Brobbey schoot al in de 3e minuut een strafschop binnen voor de Amsterdammers na een overtreding op Victor Jensen. Twee minuten later maakte Brobbey op aangeven van Terrence Douglas 2-0. In de tweede helft zorgde Ryan Trotman er met twee doelpunten voor dat het weer gelijk stond.

Jong FC Utrecht won door een late treffer van Jeredy Hilterman van Helmond Sport met 2-1. Odysseus Velanas maakte al in de eerste minuut de openingstreffer voor de thuisploeg. Lance Duijvestijn trok de stand in de 25e minuut gelijk. Vlak voor tijd bezorgde Hilterman de Utrechters alsnog de zege.

FC Volendam en NEC komen niet verder dan een gelijkspel

FC Volendam heeft de thuiswedstrijd tegen TOP Oss niet tot een goed einde weten te brengen. De nummer 5 van de ranglijst bleef steken op een gelijkspel: 1-1.

Dean James schoot FC Volendam nog wel op voorsprong. Dennis van der Heijden maakte in de slotfase gelijk voor de bezoekers die zestiende staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Ook het als zesde geklasseerde NEC kwam niet tot een zege. De club uit Nijmegen speelde gelijk tegen Roda JC (1-1). Kees Luijckx opende de score voor de bezoekende club uit Kerkrade. Thomas Beekman maakte gelijk en Syb van Ottele miste in de slotfase nog een strafschop voor NEC. Roda JC speelde het laatste half uur met een man minder, na een rode kaart voor Roland Alberg.

Excelsior won vrij eenvoudig van Jong AZ (4-1). Elías Már Ómarsson vierde zijn vijftiende competitietreffer. Tijs Velthuis passeerde zijn eigen doelman en Ahmad Mendes Moreira en Stijn Meijer tekenden voor de 3-0 en 4-1. Des Kunst maakte het enige doelpunt voor de beloftenploeg uit Alkmaar.