Sport/Autosport
129346462
Autosport

Racing Point moet andere coureur opstellen voor GP Groot-Brittannië

Formule 1-coureur Sergio Perez besmet met coronavirus

Sergio Pérez

Sergio Pérez

SILVERSTONE - Sergio Pérez komt dit weekeinde niet in actie tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Mexicaanse coureur van Racing Point is positief getest op het coronavirus.

Sergio Pérez

Sergio Pérez

De officiële mededeling luidde donderdagmiddag dat de eerst test van Pérez ‘niet eenduidig’ was. Uit voorzorg werd hij in isolatie geplaatst en moest hij nog een test ondergaan. Het resultaat daarvan is nu dus bekend.

Stoffel Vandoorne of Esteban Gutierrez zal het stoeltje van Perez innemen. Het tweetal fungeert dit jaar als reservecoureur voor zowel Mercedes, Racing Point als McLaren. Ook de naam van Nico Hülkenberg wordt genoemd.

Het was in aanloop naar de vierde race van het seizoen de mogelijk eerste positieve test voor een coureur of teamlid. Alleen in Hongarije, het derde raceweekeinde, waren er twee positieve resultaten. Dat ging om medewerkers op en rond het circuit die niet bij de twee Grand Prixs daarvoor in Oostenrijk waren geweest.

Alle coureurs, teamleden en andere betrokkenen worden richting de twee races in Engeland en vervolgens in Spanje eens in de vijf dagen getest.

Racing Point is dit jaar de verrassing de Formule 1. De roze bolide, die verdacht veel lijkt op de Mercedes van vorig jaar, kwam de eerste drie race sterk voor de dag. Zo zetten Lance Stroll en Perez hun wagens in Hongarije op de derde en vier startplek neer. Stroll finishte als vierde, Perez als zevende. In de WK-stand bezetten de twee respectievelijk de achtste en zesde plaats.