Sport/Voetbal
1296909520
Voetbal

PSV-goalie kandidaat bij Turkse topclub

Jeroen Zoet op radar Besiktas

Jeroen Zoet vertekt mogelijk naar Turkije.

Jeroen Zoet vertekt mogelijk naar Turkije.

Jeroen Zoet is in beeld bij de Turkse topclub Besiktas. De 29-jarige doelman van PSV geldt als kandidaat om de al vertrokken Loris Karius op te volgen in Istanbul. De Turken zullen de komende weken de mogelijkheid tot actie over te gaan onderzoeken.

Jeroen Zoet vertekt mogelijk naar Turkije.

Jeroen Zoet vertekt mogelijk naar Turkije.

Ook Besiktas, dat zich opmaakt voor de hervatting van de Turkse Süper Lig volgende week zaterdag, kent door de coronacrisis nog onduidelijkheid over zijn financiële reikwijdte. Dat maakt dat er nog geen onderhandelingen worden gevoerd tussen de clubs en met de speler zelf, maar de interesse is serieus. Als 11-voudig international, die zesenhalf seizoen eerste keeper was van PSV en eerder indruk maakte in de Champions League, past Zoet in het profiel van de Turkse grootmacht. Dat zagen de Turken bevestigd in duels als huurling bij FC Utrecht.

Zoet traint momenteel weer mee bij PSV, waar hij nog een contract heeft tot volgend jaar zomer. De Eindhovenaren zijn door zijn staat van dienst bij de club bereid om mee te denken wanneer een club zich voor de doelman meldt, maar wel naar redelijkheid.