Sport/Voetbal
1297100979
Voetbal

Nederlander in race voor prestigieuze prijs

Van Dijk bindt strijd aan met Messi en Ronaldo

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

De UEFA heeft Virgil van Dijk genomineerd voor de prijs van Speler van het Jaar. Ook Lionel Messi en Cristiano Ronaldo maken kans op de eretitel.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

Van Dijk won afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League. In de finale wonnen The Reds van Tottenham Hotspur. De Nederlander en zijn club gingen een jaar eerder in een eindstrijd met Real Madrid nog onderuit.

De aanvoerder van Oranje, tot voor kort de duurste verdediger ter wereld, veroverde woensdag met Liverpool ook nog strijd om de Europese Supercup, waarin Chelsea na strafschoppen werd verslagen.

Van Dijk werd in april al verkozen tot speler van het jaar in Engeland. Hij kan als eerste Nederlander de prestigieuze prijs van de UEFA in de wacht slepen. Arjen Robben eindigde in 2014 als derde.

Ronaldo (Juventus) won de prijs drie keer en Messi (FC Barcelona) tweemaal. Vorig jaar ging de eer naar de Kroaat Luka Modric van Real Madrid.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de loting van de groepsfase van de Champions League op 29 augustus.

De keuze wordt gemaakt door 55 journalisten en door de tachtig coaches van de clubs die vorig seizoen actief waren in de groepsfase van de Champions League en de Europa League.

Messi en Ronaldo werden afgelopen seizoen kampioen met FC Barcelona en Juventus. Ze werden in de Champions League voortijdig uitgeschakeld. Ronaldo won met Portugal wel de eerste editie van de Nations League.