Sport/Schaatsen
1299003384
Schaatsen

Shorttrackers Van 't Wout en Velzeboer pakken alle titels op NK

Xandra Velzeboer (m) won alle afstanden

Xandra Velzeboer (m) won alle afstanden

LEEUWARDEN - Shorttrackers Jens van 't Wout en Xandra Velzeboer hebben op de Nederlandse kampioenschappen shorttrack in Leeuwarden de titels gepakt op de 500, 1000 en 1500 meter. De twee shorttrackers waren beiden tijdens de tweede dag van het NK op alle drie de afstanden de beste.

Xandra Velzeboer (m) won alle afstanden

Xandra Velzeboer (m) won alle afstanden

Van 't Wout won de 1000 meter voor Melle van 't Wout en Itzhak de Laat. Sjinkie Knegt kreeg een penalty in de halve finale. Op de 500 meter was Van 't Wout Daan Kos en zijn broer Melle opnieuw te snel af. In de afsluitende 1500 meter bleef hij De Laat en Friso Emons voor.

Velzeboer was op de 1000 meter sterker dan Selma Poutsma en haar zus Michelle Velzeboer. De 500 meter eindigde met dezelfde top 3. Velzeboer won daarna de 1500 meter voor Angel Daleman en Poutsma.

Ontbreken Schulting

Suzanne Schulting ontbrak op de NK. De drievoudig olympisch kampioene heeft een lichte liesblessure en sloeg het toernooi in de Elfstedenhal daarom uit voorzorg over. Ook Yara van Kerkhof (herstellende van een virusinfectie) en Bram Steenaart (niet fit) deden niet mee aan de NK

Tijdens de NK waren startbewijzen te verdienen voor de EK over twee weken in de Poolse stad Gdansk. Schulting is op basis van haar prestaties in de wereldbeker al zeker van deelname.