Nieuws/Sport
1300895154
Sport

Toestand motorrijder Edwin Straver onveranderd kritiek: ’Hij is er slecht aan toe’

Edwin Straver

Edwin Straver

RIYAD - De toestand van motorrijder Edwin Straver is onverminderd kritiek. Dat laat zijn familie weten vanuit het Saudi German Hospital in Riyad. De 48-jarige Straver raakte donderdag in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally ernstig gewond en verkeert nog altijd in levensgevaar.

Edwin Straver

Edwin Straver

„Edwin is er slecht aan toe. Het is afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt”, laat zijn vriendin Anja weten. Zij was al samen met Stravers ouders, zijn zus en een paar goede vrienden in Saudi-Arabië voor de finish van de Dakar Rally. Ze vertelde veel steun te hebben aan het medeleven van mede-deelnemers, maar ook vanuit Nederland. „Dat is heel fijn.”

Traumahelikopter

De Brabander kwam in de voorlaatste etappe ten val. Niet hard, maar hij kwam uiterst ongelukkig terecht. Straver had ongeveer tien minuten geen hartslag, en artsen ter plaatse hebben hem gereanimeerd. In kritieke toestand is hij vervolgens met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar werd geconstateerd dat hij een van de bovenste nekwervels heeft gebroken.

Straver was bezig aan zijn derde Dakar Rally. Vorig jaar won hij het kistklassement, voor rijders die geen assistentie hebben van een monteur. In het algemeen klassement werd hij vorig jaar dertigste, een jaar eerder bij zijn debuut eindigde hij als 49e.