Sport/Wielrennen
1302378891
Wielrennen

Jakobsen sprint naar tweede zege van seizoen

Fabio Jakobsen komt juichend over de streep.

Fabio Jakobsen komt juichend over de streep.

Fabio Jakobsen heeft dinsdag zijn tweede zege van het seizoen veroverd. De Nederlandse sprinter van Deceuninck-Quick Step versloeg Europees kampioen in de eerste etappe van de Ronde van Algarve in een massaspurt.

Fabio Jakobsen komt juichend over de streep.

Fabio Jakobsen komt juichend over de streep.

Matteo Trentin (CCC) in de 195 kilometer lange rit tussen Portimão en Lagos naar de derde plaats, nog voor Alexander Kristoff (UAE-Team Emirates) en Jon Aberasturi (Caja Rural).

Jakobsen boekte eerder dit seizoen al een overwinning in de Ronde van Valencia. Na twee tweede plaatsen, was het in de slotrit wel raak en versloeg hij sta-in-de-weg Dylan Groenewegen van Jumbo-Visma.

Mathieu van der Poel opende in Portugal zijn wegseizoen. De wereldkampioen veldrijden cijferde zich in de slotfase weg voor teamgenoot Sacha Modolo van Alpecin-Fenix en deed diverse kopbeurten. De Italiaan finishte buiten de top vijf.

Aankomst

Vorig jaar won Jakobsen ook al de openingsrit van de Portugese koers. „De aankomst hier ligt me wel”, liet hij in een eerste reactie weten. „Een flink lang stuk rechte weg, die ook nog eens breed genoeg is.”

Zijn doel in de rest van de ronde is het zelfde als in de rest van het seizoen, zo vertelde de winnaar. „Ik ben sprinter en wil uiteraard zo veel mogelijk ritten winnen. Het begin is goed, hopelijk kunnen we hier snel een vervolg aan geven.” Desondanks zei Jakobsen één hoofddoel te hebben: „Dat is de Ronde van Italië.”

Van Baarle & Van der Poel

Dylan van Baarle ging niet van start in de Algarve. De renner van Team Ineos trok zich kort voor het begin van de eerste rit terug wegens maagproblemen. Desondanks kent de wedstrijd een sterk deelnemersveld, met onder anderen Van der Poel. Deze verklaarde echter niet naar Portugal te zijn gekomen om te winnen. „Ik ben hier om kilometers te maken en de ploeg te helpen.”