Nieuws/Sport
1303165
Sport

Ajax verslaat Duitsers in ArenA

De spelers van Ajax feliciteren elkaar na de 1-0.

De spelers van Ajax feliciteren elkaar na de 1-0.

Ajax heeft dinsdag in de eigen Amsterdam ArenA gewonnen van Borussia Mönchengladbach.

De spelers van Ajax feliciteren elkaar na de 1-0.

De spelers van Ajax feliciteren elkaar na de 1-0.

De Amsterdammers boekten in het oefenduel met de Duitsers, die in de Bundesliga de vierde plaats bezetten, een 2-1 zege. 

Marcel Keizer stuurde een elftal het veld in dat op zes plaatsen gewijzigd was ten opzichte van afgelopen weekeinde, toen met 0-8 werd gewonnen bij NAC Breda.

Joël Veltman, Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Kasper Dolberg begonnen op de bank. André Onana en Nick Viergever kregen rust. Zij werden vervangen door Benjamin van Leer, Deyovaisio Zeefuik, Maximilian Wöber, Siem de Jong, Frenkie de Jong en Klaas-Jan Huntelaar.

Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong door een eigen doelpunt van Reece Oxford, die wordt gehuurd van West Ham United. De Engelse verdediger werkte de bal in zijn eigen goal na een strakke vrije trap van Justin Kluivert, die onlangs een voorstel kreeg voor een nieuw contract van Ajax.

In de tweede helft kwamen de Duitsers via Vincenzo Grifo op gelijke hoogte, maar invaller Kasper Dolberg bezorgde de Amsterdammers alsnog de zege. De Deense aanvaller schoot raak na een voorzet van Siem de Jong, die diep was gestuurd door een andere invaller, Ziyech.

Opstelling 

Ajax: Van Leer; Zeefuik, De Ligt, Wöber, Sinkgraven; Van de Beek, S. de Jong, F. de Jong; Neres, Huntelaar en Kluivert.