Sport/Tennis
1303699092
Tennis

Rafael Nadal twijfelt nog over deelname aan Olympische Spelen

Rafael Nadal

Rafael Nadal

ROME - Tweevoudig olympisch kampioen Rafael Nadal weet ’gezien de huidige omstandigheden’ nog niet of hij komende zomer zal aantreden op de Olympische Spelen in Tokio, zo maakte hij dinsdag tijdens een persmoment voor de Masters 1000 van Rome bekend.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Nadal werd olympisch kampioen in het enkelspel in 2008. In 2016 in Rio voegde hij daar nog een dubbeltitel aan toe. „Onder normale omstandigheden zou ik er niet aan twijfelen, want iedereen weet wel wat die Spelen voor mij betekenen”, vertelde Nadal. „Maar gezien de huidige omstandigheden weet ik het nog niet. Ik wacht de komende maand af om te bekijken hoe de situatie evolueert. Ik weet het echt nog niet, een duidelijker antwoord kan ik niet geven.”

Japan heeft sinds enkele weken af te rekenen met een stevige aanwakkering van het coronavirus. In meerdere delen van het land, waaronder Tokio, werd dan ook de noodtoestand opnieuw afgekondigd. Intussen werd die reeds verlengd tot en met 31 mei. Het zorgt wereldwijd voor zenuwachtigheid, want de Spelen moeten over 73 dagen van start gaan.