Sport

WK-ticket lonkt voor Nederlandse trainer

Door ANP

Ange Postecoglou

Ange Postecoglou

Hollandse Hoogte

De Australische voetbalploeg kwalificeerde zich afgelopen week voor het WK, maar het gaat zonder bondscoach Ange Postecoglou naar Rusland.

Ange Postecoglou

Ange Postecoglou

Hollandse Hoogte

De 52-jarige trainer besloot dinsdag zijn functie neer te leggen. Postecoglou stond onder druk vanwege de moeizame prestaties van de 'Socceroos' in de kwalificatiereeks.

"Het was een moeilijke beslissing", zei de bondscoach. "Het was een eer om bondscoach van mijn land te zijn, om de ploeg te leiden op het WK 2014, de Azië Cup in 2015 te winnen en nu weer het WK te halen. Ik zei dat we het zouden halen en dat hebben we ook gedaan. Maar het heeft veel van me geëist, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ik stop er daarom mee."

Postecoglou had Australië sinds eind 2013 onder zijn hoede. De 'Socceroos' kwalificeerden zich vorige week voor de vierde keer op rij voor de mondiale eindronde door Honduras in een play-off te verslaan.

Het vertrek van Postecoglou maakt de weg vrij voor een van de Nederlandse trainers om eventueel Australië te leiden op het WK. Dick Advocaat hintte al op zo’n mooie zomerbaan, Bert van Marwijk volgt de ontwikkelingen met belangstelling en wellicht dat ook Guus Hiddink nog wel eens aan de Socceroos denkt.

Lees meer over