Sport/Voetbal
13059504
Voetbal

’We kunnen zeker punten mee naar huis nemen’

Trainer Midtjylland ziet kansen tegen Ajax in Champions League

Brian Priske, trainer van FC Midtjylland

Brian Priske, trainer van FC Midtjylland

AMSTERDAM - Trainer Brian Priske ziet woensdag kansen voor zijn FC Midtjylland in de uitwedstrijd tegen Ajax in de Champions League.

Brian Priske, trainer van FC Midtjylland

Brian Priske, trainer van FC Midtjylland

„Als nieuwkomer op dit niveau moeten we ons steeds aanpassen”, zei hij tijdens een persconferentie in Johan Cruijff ArenA. „Maar we hebben nu wel de kwaliteit om punten te scoren.”

Midtjylland is na drie groepswedstrijden nog puntloos in de Champions League. Maar trainer Priske kan zich niet voorstellen dat zijn ploeg de poulefase zonder een zege of gelijkspel gaat afsluiten. Zijn ploeg was al tot in de blessuretijd van de uitwedstrijd tegen Liverpool dichtbij een gelijkspel (2-0). En Ajax was drie weken geleden ook maar met 1-2 te sterk in Denemarken.

„In een moeilijk poule zijn we dus al tweemaal dichtbij een resultaat geweest”, benadrukte de coach van de koploper van de Deense competitie. „We hebben ons verloren duel met Ajax uitgebreid geëvalueerd. Ik heb het idee dat alle spelers beseffen wat ze moeten leveren. We weten waar het om draait als we het veld betreden. We kunnen zeker punten mee naar huis nemen. De tijd zal uitwijzen hoeveel.”