Sport/Voetbal
1306364151
Voetbal

Ook geen Madueke in topper

Cody Gakpo mist duel met Ajax

Roger Schmidt en Cody Gakpo

Roger Schmidt en Cody Gakpo

EINDHOVEN - PSV moet het in de topper tegen Ajax zonder Cody Gakpo en Noni Madueke stellen. Het tweetal is niet fit uit de confrontatie met AS Monaco gekomen.

Roger Schmidt en Cody Gakpo

Roger Schmidt en Cody Gakpo

De vleugelaanvaller kreeg donderdag een tik tegen de enkel en is enkele weken uitgeschakeld. Bij nader onderzoek bleek er toch een beschadiging te zijn gevonden bij Gakpo. Hij mist daardoor niet alleen de wedstrijd met Ajax van aankomende zondag, maar ook die met FC Twente, AS Monaco (Europa League) en Fortuna Sittard.

Madueke

Trainer Roger Schmidt verklaarde vrijdagmiddag op de persconferentie al dat Madueke door een hamstringblessure waarschijnlijk een paar weken niet inzetbaar zal zijn. Die zal daardoor de topper van zondag tegen Ajax missen.

Schmidt liet doorschemeren dat Yorbe Vertessen in de Arena een basisplaats krijgt als vervanger van Madueke. De Belg, die ruim een half jaar deel uitmaakt van de selectie van PSV, scoorde in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal één van de vier treffers.

De blessure van Madueke komt PSV heel slecht uit. Schmidt sprong voorzichtig om met de vleugelspeler, die bijna geen wedstrijd de volle negentig minuten speelde. „Dat hij toch een spierblessure krijgt is wrang. Maar dat hoort nou eenmaal bij het voetbal”, zei Schmidt berustend.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop