Sport/Voetbal
1306644938
Voetbal

Matte kelderkraker tussen ADO Den Haag en FC Emmen eindigt doelpuntloos

Amsterdam - ADO Den Haag en FC Emmen zijn de tweede seizoenshelft begonnen met een puntendeling. In een wedstrijd met weinig kansen bleef het 0-0. De meest opmerkelijke man was Michael de Leeuw die aan beide kanten de paal raakte.

Bij een overwinning zou ADO Den Haag de nodige afstand nemen van hekkensluiter FC Emmen en Willem II dat vrijdag al onderuit ging. Het nog altijd zegeloze FC Emmen hoopte via een zege juist enige aansluiting te vinden met de ploegen boven hen.

Het begin van de wedstrijd was voor FC Emmen, dat mede dankzij de deze week aangetrokken Kerim Frei bij vlagen dreigend overkwam. De beste kans kwam er voor De Leeuw, maar de spits stuitte van dichtbij op de paal, waarna de rebound niet hard genoeg ingekopt kon worden door Simon Tibbling.

ADO kwam naar het einde toe beter in de wedstrijd, al kwam dat vooral ook doordat Emmen-doelman Dennis Telgenkamp twee keer loste bij afstandsschoten. In beide gevallen leverde dat nog wat extra dreiging op voor de Hagenezen.

Na rust raakte De Leeuw ook zijn eigen paal. Bij een vrije trap verlengde hij de bal wat ongelukkig, maar de aanvaller zag tot zijn opluchting de bal via de paal in de handen van Telgenkamp belanden.

Het was het meest aansprekende moment van de tweede helft. Beide ploegen toonden weinig daadkracht in de buurt van de vijandelijke zestien en kwamen zodoende amper tot uitgespeelde kansen. Bovendeen leek zowel ADO als Emmen naarmate de wedstrijd vorderde meer en meer bezig om niet te verliezen, dan om te winnen.

Toch waren er in de slotfase nog enkele kleine kansjes. Voor Emmen kopte Nikolai Laursen in de handen van Luuk Koopmans, terwijl Ricardo Kishna een aardige mogelijkheid nog net naast mikte. Het bleef daardoor 0-0.