Sport/Voetbal
130667926
Voetbal

Hoofdrol Steven Berghuis bij Rotterdammers

Uitglijder Feyenoord tegen FC Twente

Steven Berghuis wordt gevloerd.

Steven Berghuis wordt gevloerd.

Feyenoord heeft in de tweede speelronde van de Eredivisie voor het eerst punten ingeleverd. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde gelijk tegen FC Twente: 1-1.

Steven Berghuis wordt gevloerd.

Steven Berghuis wordt gevloerd.

Zowel Feyenoord als Twente heeft nu vier punten. Feyenoord begon het seizoen vorige week met een uitzege op PEC Zwolle: 0-2. Het FC Twente van trainer Ron Jans rekende in de Grolsch Veste af met Fortuna Sittard: 2-1.

Penaltymomenten

Nadat Feyenoord al in de tweede minuut op achterstand was gekomen tegen FC Twente door een doelpunt van Vaclav Cerny mocht topscorer Steven Berghuis na een half uurtje Feyenoord naast de tukkers schieten.

Zijn slap ingeschoten strafschop werd uit de hoek gehaald door Twente-goalie Joël Drommel. Een flinke teleurstelling voor Berghuis, maar tot zijn opluchting was Julio Pleguezuelo zo vriendelijk om hem direct weer te vloeren. Een nieuwe penalty, oordeelde arbiter Pol van Boekel. Terecht. Berghuis bleek nu wel bij de les. Met een harde wreeftrap knalde hij Feyenoord op 1-1. Vorige week scoorde de geboren Apeldoorner ook al twee keer tegen PEC.

Eric Botteghin blaast geblesseerd de aftocht.

Eric Botteghin blaast geblesseerd de aftocht.

Bij die 1-1 stand bleef het in de eerste helft. Tegenvaller voor Feyenoord was het uitvallen van Eric Botteghin. De Braziliaanse verdediger van de Stadionclub leek te kampen met een spierblessure. Bart Nieuwkoop was zijn vervanger. De 13.000 toeschouwers in De Kuip zagen in de slotfase de Portugees João Carlos Teixeira debuteren bij Feyenoord.

In de tweede helft was het aantal kansen schaars. totdat de blessuretijd aanbrak. In de zes minuten die werden bijgetrokken kreeg Feyenoord de nodige kansen om het te beslissen. Berghuis miste twee droomkansen en ook Luciano Narsingh scoorde niet vanuit zeer kansrijke positie.

Balende Berghuis

„Alle drie hadden ze erin gemoeten. Natuurlijk neem ik dat mezelf kwalijk”, zei Berghuis tegen Fox Sports. „Bij de eerste twijfelde ik of ik de bal met mijn hoofd of met mijn voeten zou nemen. Ik raakte ’m daardoor op mijn scheenbeen. Dat was gewoon heel slecht uitgevoerd. En de tweede raakte ik half onder me teveel met de hak.”

Voor Twente zal de remise, zeker na het ziedende slotoffensief van Feyenoord, voelen als een gewonnen punt. Het gelijkspel is vooral voor Feyenoord een tegenvaller, zo bevestigde Berghuis. „Dit was een slechte wedstrijd, met slecht veldspel en een slechte veldbezetting. We speelden in een laag tempo, met weinig initiatief. Maar dat is niet iets heel erg nieuws. Het is in onze wedstrijden nooit echt overtuigend en vandaag wederom niet. Er moeten veel dingen beter als we een goed seizoen willen draaien”, aldus Berghuis.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie.