Sport/Voetbal
1307237093
Voetbal

Corona bij eerste tegenstander Wiegman vlak voor EK-start

Lisa Kolb.

Lisa Kolb.

Kort voor de openingswedstrijd van het EK in Engeland heeft de bondscoach van de Oostenrijkse voetbalsters twee wijzigingen moeten doorvoeren in haar selectie. Middenveldster Maria Plattner brak tijdens de training haar sleutelbeen en kan daarom niet meedoen aan het EK. Aanvalster Lisa Kolb testte positief op het coronavirus.

Lisa Kolb.

Lisa Kolb.

Oostenrijk speelt woensdagavond op Old Trafford in Manchester de openingswedstrijd van het EK tegen Engeland. De ploeg van het gastland staat onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman.

Plattner (21) maakte vier doelpunten in haar laatste vijf interlands. Ze speelt net als de eveneens 21-jarige Kolb in de Duitse competitie. Bondscoach Irene Fuhrmann heeft 88-voudig international Virginia Kirchberger en de 19-jarige Annabel Schasching als vervangers aangewezen. Beiden trainden al mee met de selectie.

Oostenrijk bereikte als debutant op het vorige EK, vijf jaar geleden in Nederland, de halve finales. Via strafschoppen moesten de Oostenrijkse voetbalsters het afleggen tegen Denemarken, dat in de finale in Enschede met 4-2 verloor van Oranje.