Sport/Autosport
1307707144
Autosport

Lewis Hamilton: ’Hij wist wat er ging gebeuren’

Lewis Hamilton druipt af na de crash

Lewis Hamilton druipt af na de crash

MONZA - Lewis Hamilton raakte eens te meer in botsing met zijn rivaal Max Verstappen. Nu, bij de GP van Italië, kostte het beide coureurs de race. De Nederlander belandde met zijn Red Bull bovenop de Brit en allebei moesten ze op Monza noodgedwongen opgeven.

Lewis Hamilton druipt af na de crash

Lewis Hamilton druipt af na de crash

Hamilton had de crash wel gevoeld, maar voelt zich oké. „Ik ben een beetje stijf, en heb wat pijn aan mijn nek omdat de auto daar landde, maar het gaat ok”, zei Hamilton nadat de Grand Prix was afgelopen tegenover Sky Sports.

En wat herinnert hij zich van de crash met Verstappen? „Gewoon van wat ik me herinner, racete ik zo hard als ik kon, kwam net voorbij Lando en kwam aan de leiding. Toen een pitstop. Ik kwam naar buiten, zag Daniel voorbij gaan en zorgde ervoor dat ik ruimte overhield. Ik ging de eerste bocht in met een voorsprong en in de tweede lag hij ineens boven op me.”

Stewards

In de eerste bocht van de race hadden de twee elkaar ook al geraakt. Bij de chicane raakten Hamilton en Verstappen elkaars wielen en ging Hamilton over de kerbstones. De Brit vindt dat Verstappen in het midden van de race hetzelfde had moeten doen. „Hij had absoluut moeten doen wat ik deed bij bocht vier in de ronde. Ik ging om de buitenkant heen, ik gaf voorrang. Dat is racen. Hij wist wat er ging gebeuren. Hij wist dat hij over de kerbs zou gaan. We gaan naar de stewards en dan zien we wel.”

„Ik weet zeker dat we zullen praten als we bij de stewards komen. Hoe het nu verder moet met ons twee? Ik weet het niet.”

Hamilton beseft dat hij geluk heeft gehad in de Grote Prijs van Italië. Dankzij de halo, de beschermende beugel boven de cockpit van de coureurs die sinds 2018 verplicht op de Formule 1-auto’s zit, bleef Hamilton ongedeerd.

„Op dagen als vandaag word ik eraan herinnerd hoeveel geluk ik heb”, schreef de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 enkele uren na de race op Monza op zijn sociale media, bij een foto waarop te zien is hoe het achterwiel van de Red Bull over de cockpit van de Mercedes schiet. „In een milliseconde kan je in een heel enge situatie komen. Er moet vandaag iemand op me neer hebben gekeken die over me waakt. Mijn nek is wat stijf nu de adrenaline wegtrekt. Ik kreeg een soort tik op mijn hoofd dus ik heb natuurlijk flink hoofdpijn, maar ik ben in orde. De halo heeft voorkomen dat de crash veel erger kon aflopen. Ik ben iedereen die werkt om onze auto’s en het racen veiliger maken heel dankbaar.”