Nieuws/Sport
131089
Sport

’Traoré bij Ajax beter in spits dan op rechts’

Rookgordijntje rond Dolberg

Kasper Dolberg

Kasper Dolberg

Peter Bosz trok in de Veltins Arena een rookgordijntje op rond Kasper Dolberg. Hoewel hij de Deen afgelopen zondag nog tot nummer-één-spits van Ajax bombardeerde, is het allerminst een uitgemaakte zaak dat hij in de Europa League-kwartfinale tegen Schalke 04 in de basis start.

Kasper Dolberg

Kasper Dolberg

Sterker nog, aan de hand van Bosz’ antwoorden, lijkt Bertrand Traoré als Ajax-spits te starten. Het zou ook logisch zijn, want de Chelsea-huurling speelde thuis tegen Schalke 04 (2-0) misschien wel zijn beste duel in Amsterdamse dienst. "Kasper is er vier weken uit geweest en dan vind ik negentig minuten tegen SC Heerenveen, zonder daarvoor in Jong Ajax te hebben gespeeld, eigenlijk te lang”, aldus Bosz.

Planning

"Maar we kregen met lichte klachten van Davy Klaassen en Nick Viergever te maken. En met het oog op de return in Gelsenkirchen vond ik het belangrijker die jongens eraf te halen. De planning bij Kasper was anders, maar noodgedwongen moesten we hem iets langer laten staan.” Traoré kan volgens de Ajax-trainer zowel als spits als rechtsbuiten uit de voeten. "Maar ik vind dat hij het bij Ajax in de spits beter heeft gedaan dan aan de rechterkant."