Sport/Voetbal
1311982600
Voetbal

Feyenoord-fans enteren De Kuip met vuurwerk tijdens Feyenoord - RKC

Feyenoord-supporters dringen De Kuip binnen.

Feyenoord-supporters dringen De Kuip binnen.

Rotterdam - De wedstrijd tussen Feyenoord en RKC is zondag onderbroken, omdat fans het stadion hebben betreden. Enkele honderden supporters betraden de tribunes van de Kuip met vuurwerk en fakkels.

Feyenoord-supporters dringen De Kuip binnen.

Feyenoord-supporters dringen De Kuip binnen.

Het vuurwerk werd door de aanwezige supporters ook het veld opgegooid. Het gebeurde na ruim een uur spelen bij een 3-0 stand voor de thuisploeg. De wedstrijd werd even stilgelegd.

De supporters wisten via een van de hoeken van het stadion de tribunes achter de dug-outs op te komen. Even daarvoor hadden ze buiten De Kuip al het nodige vuurwerk afgestoken. De fakkels en rookbommen leidden tot flinke rookontwikkeling boven het veld. De trainers en wisselspelers van Feyenoord en RKC liepen vanaf de bank het veld op, om op enige afstand van de binnendringers te blijven.

De spelers van Feyenoord klappen voor de fans.

De spelers van Feyenoord klappen voor de fans.

De spelers van Feyenoord klapten voor de supporters die ongeoorloofd het stadion waren binnengedrongen. De fans, die allerlei leuzen scandeerden, verlieten daarop al snel weer de tribunes. Publiek is niet toegestaan in de stadions als gevolg van de coronamaatregelen.

.

De grasmeester van De Kuip had even nodig om het vuurwerk van het veld af te halen en het gras enigszins te herstellen. Na een onderbreking van zo’n 10 minuten kon scheidsrechter Bas Nijhuis het duel laten hervatten.

Feyenoord teleurgesteld

Feyenoord is teleurgesteld in de tientallen supporters die tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk het stadion binnendrongen. De supporters richtten vernielingen aan, onder meer aan het veld. Na de wedstrijd werd ook de autopoort van het hek om De Kuip ontzet.

„We zijn nog aan het uitzoeken hoe dit precies is gebeurd, maar het lijkt erop dat ze zichzelf naar binnen toe hebben weten te dringen”, zei stadiondirecteur Jan van Merwijk bij de NOS. Van Merwijk is bij Feyenoord ook verantwoordelijk voor veiligheids- en supporterszaken. „Het vermoeden is dat er een sleutel in omloop is. Daar zijn we uiteraard niet blij mee. We begrijpen dat er bij de supporters de nodige frustratie en teleurstelling is over hoe dit seizoen in sportief opzicht verloopt. Iedereen kan daar uiting aan geven. Maar niet op deze manier. Het binnendringen van het stadion is een grens die we niet eerder gezien hebben. Daar zijn we teleurgesteld over.”