Nieuws/Sport
131353
Sport

Stuivenberg vindt de achilleshiel Celta: 'De keeper'

Albert Stuivenberg

Albert Stuivenberg

Albert Stuivenberg is nog niet eens vier maanden hoofdtrainer en staat nu al op de drempel van een Europese halve finale. Met RC Genk moet de voormalige assistent van Louis van Gaal tegen Celta de Vigo vanavond de goede uitgangspositie van de uitwedstrijd (3-2 nederlaag) zien om te zetten in een plek bij de laatste vier in de Europa League.

Albert Stuivenberg

Albert Stuivenberg

„Het is genieten om nu trainer van RC Genk te zijn”, aldus Stuivenberg, die oud-Feyenoorder Jean-Paul Boëtius steeds beter in vorm ziet geraken.  

Stuivenberg rekent zich ondanks het goede optreden in Spanje nog allerminst rijk.

„Iedereen heeft het over onze goede uitgangspositie, maar we moeten eerst maar eens zien te winnen. Celta is een uitstekende ploeg, die bewezen heeft in uitwedstrijden heel sluw en uitgekookt te kunnen spelen. Zij scoren bijna altijd in uitwedstrijden. Het blijft een lastige wedstrijd voor ons, maar we hebben er alle vertrouwen in”, aldus Stuivenberg, die de achilleshiel van Celta, waarbij oud-Feyenoorder John Guidetti in de spits staat, gevonden denkt te hebben. „De keeper is niet hun sterkste punt. Daar zien we zeker kansen. Vooral ook bij spelhervattingen.”