Nieuws/Sport
131371
Sport

Younes: 'Ik heb mijn ploeggenoten gewaarschuwd'

Amin Younes troeft de defensie van Schalke af.

Amin Younes troeft de defensie van Schalke af.

"Ajax heeft in de eerste wedstrijd heel veel indruk gemaakt", zo leest en hoort Ajacied Amin Younes in de Duitse media. De oosterburen komen superlatieven tekort voor het spel van de Amsterdammers in het heenduel met Schalke 04 (2-0).

Amin Younes troeft de defensie van Schalke af.

Amin Younes troeft de defensie van Schalke af.

"We hebben respect afgedwongen", aldus Younes in aanloop naar de terugwedstrijd. "De mensen in Duitsland weten nu wat Ajax kan, hoe we voetballen en dat we een lastige tegenstander zijn."

"Ook de spelers van Schalke 04 waren lovend", weet de Duitse aanvaller van de Amsterdammers. "Benedikt Höwedes, Ralf Fährmann en trainer Markus Weinzierl voerden in hun interviews geen excuus aan en zeiden dat we agressiever en op alle vlakken beter waren en goede kansen op een grotere overwinning kregen. Dat was mooi om te horen. Maar Schalke zint op wraak, wil in eigen huis stunten en alsnog de halve finale van de Europa League halen.”

Ajax moet volgens Younes dan ook op zijn hoede zijn. "Ik heb mijn ploeggenoten gewaarschuwd dat er een groot verschil is tussen Schalke-thuis en -uit. Iedereen die denkt dat wij al door zijn, zit ernaast. We moeten in de Veltins Arena hetzelfde presteren als thuis. En daar zeker niet met de verkeerde instelling naartoe gaan, want dan is het goede gevoel in recordtijd een rotgevoel geworden.”