Sport/Autosport
1317983603
Autosport

Hamilton rijdt ondanks rugpijn in Canada: ’Wil het voor geen goud missen’

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is vastberaden om komend weekend weer plaats te nemen in zijn Mercedes tijdens de Grote Prijs van Canada in de Formule 1.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Het was even onzeker of de 37-jarige Britse coureur wel zou gaan rijden in Montreal omdat hij zondag na de Grote Prijs van Azerbeidzjan klaagde over rugpijn. „Ik ben er dit weekend bij, ik zou het voor geen goud willen missen”, schrijft de zevenvoudig wereldkampioen op Instagram.

Hamilton zegt dankbaar te zijn voor de steun die hij online kreeg na de race in Bakoe. De Brit schrijft dat zijn rug nog wat pijnlijk aanvoelt en onder de blauwe plekken zit, maar zegt verder geen serieuze klachten te hebben. Om te herstellen heeft hij acupunctuur en fysiotherapie ondergaan.

Hamilton is gemotiveerd om komend weekend in Canada gewoon weer te racen. „We moeten blijven vechten. Nu is het moment om onszelf bijeen te rapen en dat zullen we dan ook doen”, aldus de Brit die in Bakoe als vierde eindigde achter teamgenoot George Russell (derde) en de Red Bull-coureurs Sergio Pérez (tweede) en Max Verstappen (eerste).