Nieuws/Sport
131807
Sport

Verder geen Nederlanders meer in actie donderdag in Warschau

EK judo: Bergstra onderuit in tweede ronde

Margriet Bergstra

Margriet Bergstra

WARSCHAU - Judoka Margriet Bergstra is donderdag op de EK judo in Warschau tot de tweede ronde gekomen. De debutante begon in de klasse tot 57 kilogram met een zege op de Poolse Julia Kowalczyk, maar ging in de partij erna onderuit tegen de Bulgaarse Ivelina Iljeva op waza-ari.

Margriet Bergstra

Margriet Bergstra

Bergstra was de enige Nederlandse die op de openingsdag van de Europese titelstrijd in de Poolse hoofdstad in actie kwam. Ze was op van de zenuwen, meldde ze na haar uitschakeling op de website van Judo Bond Nederland. ,,Het is m'n eerste EK. Het is hartstikke logisch dat er zenuwen bij komen kijken. De hele aanloop had ik er heel veel zin in, maar aan het einde van de warming up sloegen de zenuwen er volledig in. Op de mat uitte zich dat in machteloosheid. Ik judode te laf, te afwachtend. Mijn sterkste punt is scoren, maar daar kwam ik niet aan toe. Teleurstellend'', zei de 23-jarige Bergstra.

In totaal doen twaalf Nederlandse judoka's mee aan de EK. Vrijdag komen de debutanten Sanne Vermeer (-63 kg), Sanne van Dijke en Natascha Ausma (beiden -70 kg). Ook Sam van 't Westende (-73 kg) en Frank de Wit (-81 kg) betreden dan de tatami.