Sport/Voetbal
1319539695
Voetbal

Goal en assist Oranje-international in Copa del Rey

Eerste prijs Ronald Koeman met Barcelona, hoofdrol Frenkie de Jong

Frenkie de Jong loopt juichend weg na zijn 2-0.

Frenkie de Jong loopt juichend weg na zijn 2-0.

Mede dankzij Frenkie de Jong heeft Ronald Koeman zijn eerste prijs met FC Barcelona te pakken. Met een treffer en een assist had de Nederlandse internationaal zaterdagavond een flink aandeel in de zege van de Catalanen in de Spaanse bekerfinale. Athletic kreeg met 4-0 klop. Lionel Messi scoorde twee keer, Antoine Griezmann nam de andere treffer voor zijn rekening.

Frenkie de Jong loopt juichend weg na zijn 2-0.

Frenkie de Jong loopt juichend weg na zijn 2-0.

Voor rust hadden de Catalanen maar liefst ruim 80 procent balbezit, maar steeds liepen ze zich vast op de verdediging van Athletic. De Jong was in de openingsfase nog het dichtst bij een doelpunt met een schot op de paal. Aan de andere kant was het Iñigo Martinez die de Basken op voorsprong had kunnen zetten, maar de bal ging naast het doel van Marc-André ter Stegen.

Tien minuten na rust was het dan toch raak voor Barça. Griezmann, die enkele minuten daarvoor nog een prima kans om zeep had geholpen, kon een voorzet van De Jong binnen tikken: 1-0. Daarna was het Baskische verzet gebroken. Vlak na de openingstreffer kon De Jong zelf het tweede doelpunt van de avond vallend binnenkoppen.

Messi verdubbelde de voorsprong vervolgens in korte tijd. Eerst omzeilde hij wat verdedigers van Athletic voor de 3-0 en na een combinatie met Griezmann zette de Argentijnse vedette ook nog de 4-0 op het scorebord. In de slotfase werd er ook nog een treffer van Griezmann afgekeurd. De Fransman stond buitenspel.

Frenkie de Jong (R) met Dani Garcia.

Frenkie de Jong (R) met Dani Garcia.

Koeman kon de fraaie bekerwinst in zijn eerste seizoen als trainer van zijn grote liefde heel goed gebruiken. Barcelona greep in januari naast de Spaanse Supercup. Hetzelfde Athletic won, ook in Sevilla, na verlenging met 3-2. In de Champions League moest de ploeg van Koeman in de achtste finales voorrang verlenen aan Paris Saint-Germain. In La Liga mag Barça nog wel hopen op de titel, al staan Atlético Madrid en Real Madrid er momenteel beter voor.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo