Sport/Voetbal
132176859
Voetbal

Dybala in tranen

Kippenvel: Juventus neemt na 17 jaar afscheid van Chiellini

Giorgio Chiellini neemt na 17 jaar afscheid van de Juve-supporters

Giorgio Chiellini neemt na 17 jaar afscheid van de Juve-supporters

Enkele dagen nadat hij zijn afscheid bij Juventus had aangekondigd, is de geroutineerde verdediger Giorgio Chiellini (37) in zijn laatste thuiswedstrijd voor de club al in de 18e minuut naar de kant gegaan. Er was sprake van een publiekswissel.

Giorgio Chiellini neemt na 17 jaar afscheid van de Juve-supporters

Giorgio Chiellini neemt na 17 jaar afscheid van de Juve-supporters

De 17 minuten die hij wel speelde stonden voor de 17 seizoenen dat hij voor de club uitkwam. Hij kreeg in het duel met Lazio Roma een daverende ovatie van medespelers en toeschouwers voordat hij zijn plek afstond aan de Nederlandse international Matthijs de Ligt.

Chiellini speelt sinds 2005 voor Juventus, waarmee hij negen keer kampioen werd. Tevens won hij vijf keer de beker. Twee keer verloor hij de finale van de Champions League, in 2015 en 2017. Vorig jaar werd hij met Italië nog Europees kampioen. Of hij zijn loopbaan bij een andere club voortzet is nog onduidelijk.

Chiellini gaat zich na zijn afscheid bij Juventus in ieder geval beraden over zijn toekomst. De 37-jarige Italiaanse verdediger heeft naar verluidt een aanbieding op zak uit de Amerikaanse competitie MLS, maar overweegt ook om te stoppen.

„Ik debuteerde tegen Messina, toen ik inviel voor Pavel Nedved”, zei de verdediger over zijn eerste wedstrijd voor Juventus, in 2005. „Dat was het begin van een lang verhaal, dat me tot hier heeft gebracht. Ik vertrek met vreugde, ik heb er vrede mee. Dit is niet een beslissing die ik in een paar dagen heb gemaakt, daar zijn maanden overheen gegaan. Ik kan nog steeds mee op hoog niveau, maar ik maak nu plaats voor jonge spelers. Juventus moet opnieuw beginnen, het is tijd voor de jongelingen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Ik ga nu met mijn familie een beslissing nemen over mijn toekomst.”

Na de competitiewedstrijd, die in 2-2 eindigde, kwam Chiellini met zijn twee dochters nog even het veld op om afscheid te nemen van de supporters. De voetballers en voetbalsters van Juventus vormden een erehaag voor de aanvoerder.

Het publiek nam ook afscheid van Paulo Dybala. De Argentijnse aanvaller vertrekt transfervrij uit Turijn. De 28-jarige Dybala, die zeven jaar voor ’Juve’ speelde, hield het niet droog. Terwijl Chiellini lachend over het veld liep met één van zijn dochters op zijn nek, werd de huilende Argentijn getroost door ploeggenoten.