Sport/Autosport
1327559674
Autosport

Zaterdag exclusief interview met Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

SOTSJI - Ook in aanloop naar de Grand Prix van Rusland domineren twee coureurs het gesprek van de dag: Max Verstappen en Lewis Hamilton. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton doet zaterdag in een exclusief interview met Erik van Haren, de Formule 1-verslaggever van De Telegraaf, zijn verhaal over de felle titelstrijd met de Nederlander.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Het is na een eerder, uitgebreid gesprek in Baku de tweede keer dit seizoen dat de Mercedes-coureur uitgebreid met De Telegraaf spreekt over het huidige seizoen.

Nekpijn

Hamilton werd donderdag in Sotsji al geconfronteerd met uitspraken van Red Bulls autosportbaas Helmut Marko. De Oostenrijker impliceerde tegenover het Duitse RTL dat Hamilton zijn nekpijn na de recente crash in Monza wat leek te overdrijven, aangezien hij een dag later al in New York aanwezig was bij het MET Gala.

„Maar ik besteed niet zoveel aandacht aan de uitspraken van individuen”, reageerde Hamilton. „Het is vrij logisch dat je enig ongemak hebt, als er een auto op je hoofd terechtkomt… Ik heb niet gezegd dat ik doodging, hè. Ik was alleen dankbaar dat ik uit de auto stapte zonder ernstige verwondingen.”

’Vreselijk’ om voor titel te vechten

Hamilton hoopt dat incidenten tussen hem en Verstappen dit jaar niet meer voor zullen komen. „Ik denk dat we hier sterker door worden en hiervan leren. We zijn allebei professionals. Ik weet hoe het is om te vechten voor je eerste titel en welke druk daarbij komt kijken. We moeten allemaal slim zijn en hard, maar fair blijven racen.”

Verstappen diende Hamilton op zijn beurt van repliek, omdat de Brit leek te insinueren dat de Nederlander onder druk staat. „Ja, ik ben zo nerveus. Ik kan er niet van slapen. Het is vreselijk om voor de titel te vechten”, aldus een cynische Verstappen, om serieus te vervolgen: „Iedereen die ik ken, weet dat ik vrij relaxed ben in dit soort dingen. Het geeft juist een geweldig gevoel dat ik nu zo’n goede auto heb. Door dit soort uitspraken blijkt dat hij mij niet goed kent. Dat hoeft ook niet, ik hoef hem ook niet goed te kennen.”