Sport/Darts
1328618508
Darts

Ook Raymond van Barneveld ronde verder

Van Gerwen laat uitgefloten Price weer gedesillusioneerd achter

Michael van Gerwen (l) samen met Gerwyn Price.

Michael van Gerwen (l) samen met Gerwyn Price.

Michael van Gerwen heeft de kwartfinales van de World Series of Darts Finals bereikt. Voor eigen publiek in Amsterdam rekende de 30-jarige Vlijmenaar af met Gerwyn Price.

Michael van Gerwen (l) samen met Gerwyn Price.

Michael van Gerwen (l) samen met Gerwyn Price.

Price won vrijdagavond in de eerste ronde al van Michael Smith. Van Gerwen had in die fase van het toernooi een bye. Het publiek was in AFAS Live zeker niet op de hand van de darter uit Wales. Bij elke poging op een dubbel werd hij op een luid fluitconcert getrakteerd. Dat deerde hem nauwelijks en zo nam Price vroeg in de partij een voorsprong van 3-1 in legs.

Van Gerwen krijgt direct na de pauze bij een 2-3 achterstand drie uitgelezen mogelijkheden om alles weer in evenwicht te brengen. Hij miste echter driemaal en Price behield alsnog zijn eigen leg (2-4). Even later knokte Mighty Mike zich alsnog langzij: 4-4. De strijd werd pas in de laatste, elfde leg beslist. Daarin bleef Van Gerwen koel en verzilverde hij zijn tweede wedstrijdpijl. Price moet opnieuw wachten op zijn eerste zege tegen de nummer één van de wereld. Na negentien ontmoetingen spreken de cijfers met achttien nederlagen en één gelijkspel boekdelen.

Van Barneveld ook door

Van Gerwen verloor bij de laatste editie van de World Series of Darts Finals in de kwartfinales overigens van Raymond van Barneveld, die ook de volgende ronde bereikte. Hij rekende met 6-4 af met Jermaine Wattimena. Met een gemiddelde van 101 en 60 procent geraakte dubbels was weinig mis.

Voor Barney is het in Nederland zijn laatste officiële toernooi als profdarter. Later dit jaar neemt de 52-jarige Hagenaar op het WK darts definitief afscheid van zijn geliefde sport. In zijn loopbaan pakte Van Barneveld vijf wereldtitels.

Wade strandt

Overigens werd titelverdediger James Wade zaterdagavond in de achtste finales uitgeschakeld. De Brit ging met 5-6 in legs onderuit tegen Jonny Clayton. De eerste drie edities (2015, 2016 en 2017) van het betreffende major werden overigens door Van Gerwen gewonnen.

Noppert veegt anderson

Danny Noppert had opmerkelijk weinig moeite met Gary Anderson. De Fries zette de Schot met 6-1 aan de kant. Anderson kwam slechts tot een gemiddelde van 71 en leek te kampen te hebben met een blessure.