Nieuws/Sport
1330062091
Sport

Ex-vriendin Lindsey Vonn en andere prominenten steunen Tiger Woods

Tiger Woods met Lindsey Vonn (foto uit 2013).

Tiger Woods met Lindsey Vonn (foto uit 2013).

NEW YORK - Tal van prominenten leven mee met Tiger Woods. De Amerikaanse golflegende werd dinsdag opgenomen in het ziekenhuis na een ernstig auto-ongeval.

Tiger Woods met Lindsey Vonn (foto uit 2013).

Tiger Woods met Lindsey Vonn (foto uit 2013).

Lindsey Vonn, de succesvolle Amerikaanse skiester en ex van Woods, stuurde een emotionele tweet de wereld in: ’Ik bid nu voor TW.’

Voormalig president en golffanaat Donald Trump wenste Woods sterkte: „Word snel beter, Tiger. Je bent een ware kampioen.”

„Het is een tragedie”, vervolgt Trump. „Tiger heeft door de problemen met zijn rug een moeilijke tijd gehad, maar het ging steeds beter. Hij heeft veel tegenslagen moeten overwinnen. Tiger heeft echter een ongelooflijk leven en dat zal hij ook in de toekomst hebben. En er zullen nog grote successen bijkomen.”

Ook oud-president Barack Obama liet van zich horen. Hij hoopt op een spoedig herstel van de GOAT (greatest of all time, red.) van het golf. „Als ik in de loop der jaren één ding heb geleerd is dat je Tiger Woods nooit moet afschrijven. Nu leven we mee met hem en zijn familie.”

„Mijn maag draait zich om. Het doet verschrikkelijk zeer dat een van mijn beste vrienden een ongeluk heeft gehad”, aldus golfcollega Justin Thomas in Bradenton, waar hij zich voorbereidt op het WGC-Workday Championship.

„Ik hoop zo dat hij in orde is. Ik maak me vooral zorgen om zijn kinderen. Ik weet zeker dat ze zich verschrikkelijk voelen”, zei Thomas. Woods (45) was in de kustplaats Ranchos Palos Verdes in Californië met zijn bolide over de kop geslagen. Hij moest door brandweerlieden uit zijn voertuig worden gehaald, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens zijn zaakwaarnemer heeft Woods onder meer meerdere verwondingen aan zijn benen opgelopen. Hij zou momenteel een operatie ondergaan.

Ook tennisster Serena Williams steekt Woods een hart onder de riem.

Voormalig topgolfer Jack Nicklaus zei dat hij en zijn vrouw Barbara „enorm bezorgd” zijn over Woods. „We steunen hem uit de grond van ons hart en bidden voor hem. Doe met ons mee om hem een succesvolle operatie en een voorspoedig herstel te wensen”, zei Nicklaus, recordhouder met achttien overwinningen op majors.

De PGA Tour, de organisatie achter de grote golftoernooien, is in afwachting van meer informatie. „Namens de PGA en onze spelers kunnen we alleen maar zeggen dat we voor Tiger bidden en dat hij al onze steun zal krijgen bij zijn herstel.”