Sport/Tennis
1330160256
Tennis

Raemon Sluiter was laatste coach van Julia Görges (31)

Raemon Sluiter met Julia Görges.

Raemon Sluiter met Julia Görges.

BERLIJN - Raemon Sluiter is de laatste coach geweest van tennisster Julia Görges. De 31-jarige Duitse, die in de afgelopen maanden een proefperiode beleefde met de Nederlandse coach, heeft haar professionele loopbaan beëindigd, zo maakt ze vandaag bekend.

Raemon Sluiter met Julia Görges.

Raemon Sluiter met Julia Görges.

„Ik ben er klaar voor om het hoofdstuk tennis in mijn leven af te sluiten en te beginnen aan een nieuw hoofdstuk”, laat Görges weten. „Daar kijk ik erg naar uit.”

Görges won zeven WTA-toernooien in het enkelspel en vijf in het dubbelspel. Haar laatste individuele titel dateert van begin 2019 in Auckland. Ze was ook tien keer verliezend finalist. Op grandslamtoernooien was een halve finale op Wimbledon in 2018 haar beste resultaat. In de kwartfinale had ze dat jaar Kiki Bertens verslagen op het heilige gras aan Church Road. „Ik ga onze gevechten missen”, laat Bertens, een vriendin van Görges, via Instagram weten. „En complimenten voor je loopbaan.”

Kort na Wimbledon 2018 klom Görges naar de negende plaats op de wereldranglijst, haar hoogste notering ooit. Op de huidige ranking staat ze als nummer 45 genoteerd. Dit jaar bereikte ze de derde ronde op de Australian Open en de tweede ronde op Roland Garros. Aan de US Open nam ze niet deel.

Sluiter had Görges bij de toernooien in Rome en op Roland Garros onder zijn hoede. De kortstondige samenwerking was een proef. Duidelijk is dat niet alleen Sluiter, maar ook Görges niet bepaald kon genieten van proftennis in coronatijd, met veel testen, veel beperkingen en veel onzekerheden.