Sport/Autosport
133224456
Autosport

Williams-coureur inmiddels weer aan betere hand

Alex Albon lag op intensive care vanwege complicaties na blindedarmoperatie

Alexander Albon voelt zich inmiddels weer iets beter.

Alexander Albon voelt zich inmiddels weer iets beter.

Formule 1-coureur Alex Albon mag het ziekenhuis van Monza naar verwachting dinsdag verlaten. De 26-jarige Thai, geboren en opgegroeid in Engeland, liet zich daar zaterdag opereren aan zijn blindedarm, die ontstoken was.

Alexander Albon voelt zich inmiddels weer iets beter.

Alexander Albon voelt zich inmiddels weer iets beter.

De operatie verliep succesvol, maar Albon kreeg daarna last van complicaties en werd vanwege ademhalingsfalen overgebracht naar de intensive care. Zijn team Williams meldt dat het om een "bekende maar zeldzame complicatie" ging. Albon maakte zaterdagnacht snel vorderingen en kon weer zelfstandig ademen. Sinds zondagochtend ligt de coureur weer op de algemene zorgafdeling.

Albon hoopt op tijd fit te zijn voor de komende Grand Prix van Singapore, die in het eerste weekeinde van oktober plaatsvindt.

De Nederlander Nyck de Vries verving Albon tijdens de GP van Italië. Hij eindigde als negende en reed daarmee direct in de punten

Felipe Drugovich

Formule 2-coureur Felipe Drugovich maakt de overstap naar de Formule 1. De 22-jarige Braziliaan wordt reservecoureur bij Aston Martin. Hij is daarmee tevens de eerste coureur van het nieuwe ontwikkelingsprogramma van de ploeg.

„Dit is een fantastische kans voor mij”, zei Drugovich, die afgelopen weekeinde zijn Nederlandse team MP Motorsport nog de titel in de Formule 2 bezorgde. Op diezelfde dag tekende hij zijn contract bij Aston Martin.

„Winnen in de Formule 2 wordt al lang beschouwd als de best mogelijke springplank naar een carrière in de Formule 1. Ik zie mijn rol bij Aston Martin als onderdeel van die cruciale volgende stap. Voor mij zal 2023 een leercurve zijn: ik zal samenwerken met het F1-team, maar mijn belangrijkste doel is om te leren en me te ontwikkelen als coureur. Ik hoop dat ik daardoor in de toekomst een kans krijg om in de Formule 1 te racen”, zegt Drugovich.

Drugovich verzekerde zich afgelopen weekend tijdens de sprintrace op Monza van de titel in het voorportaal van de Formule 1. De Braziliaan viel weliswaar kort na de start uit vanwege een gebroken wielophanging, maar zag vanuit de pits dat zijn concurrent Théo Pourchaire niet verder kwam dan de zeventiende plaats. De Fransman had in ieder geval bij de eerste zes moeten eindigen om Drugovich nog van de titel af te kunnen houden. Pourchaire startte vanaf de veertiende plek en maakte in zijn opmars naar voren een fout, waardoor hij weer terugviel.