Sport/Tennis
133244120
Tennis

Krejcikova voor het eerst in kwartfinale, Schuurs in dubbelspel klaar in Parijs

Barbora Krejcikova viert haar zege.

Barbora Krejcikova viert haar zege.

PARIJS - De Tsjechische tennisster Barbora Krejcikova heeft voor het eerst in haar carrière de kwartfinales bereikt van een grand slam. De nummer 33 van de wereld rekende op Roland Garros in de vierde ronde overtuigend af met de Amerikaanse Sloane Stephens: 6-2 6-0.

Barbora Krejcikova viert haar zege.

Barbora Krejcikova viert haar zege.

De 25-jarige Krejcikova verkeert in de vorm van haar leven. Ze won in aanloop naar het graveltoernooi in Parijs het toernooi van Straatsburg. Dat was haar eerste toernooizege in het enkelspel. In het dubbelspel heeft ze een veel grotere reputatie. Met haar landgenote Katerina Siniakova won ze in 2018 Roland Garros en Wimbledon.

Stephens had weinig in te brengen. De Amerikaanse stond in 2018 nog in de finale van Roland Garros en won het jaar daarvoor de US Open. De voormalige nummer 3 van de wereld wist tegen Krejcikova slechts twee games te winnen en droop na ruim een uur af.

Gauff

Krejcikova neemt het in de kwartfinales op tegen de Amerikaanse tiener Cori Gauff, die ook voor het eerst in haar nog prille carrière de laatste acht van een grand slam heeft gehaald. De pas 17-jarige Gauff gunde op het gravel van Parijs in de vierde ronde de Tunesische Ons Jabeur slechts vier games en won met 6-3 6-1. Gauff, als 24e geplaatst, verloor nog geen set in deze editie van Roland Garros.

Sakkari verrast Kenin

De Griekse tennisster Maria Sakkari heeft in de vierde ronde van de Open Franse titelstrijd voor een verrassing gezorgd. De nummer 18 van de wereld versloeg de als vierde geplaatste Amerikaanse Sofia Kenin in twee snelle sets: 6-1 6-3.

Kenin was vorig jaar finaliste op Roland Garros. De winnares van het Australian Open in 2020 was tegen Sakkari zichzelf niet. Ze beging liefst 32 onnodige fouten en liet in haar servicebeurten negen dubbele fouten noteren. Sakkari brak de opslag van Kenin zes keer en kon daardoor al na 68 minuten de overwinning veilig stellen.

Sakkari bereikte voor de eerste keer de laatste acht bij een grandslamtoernooi. Ze speelt in de kwartfinales tegen titelhoudster Iga Swiatek uit Polen of Marta Kostjoek uit Oekraïne.

Schuurs in dubbelspel met Melichar klaar in Parijs

Demi Schuurs en haar Amerikaanse tennispartner Nicole Melichar hebben het in de derde ronde van het dubbelspel op Roland Garros niet gered. Het als derde geplaatste koppel ging in twee sets onderuit tegen de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova en Elena Rybakina uit Kazachstan. Na 80 minuten was de strijd gestreden: 6-4 6-3.

Schuurs is in Parijs met Wesley Koolhof nog wel actief in het gemengd dubbelspel. Het als derde geplaatste koppel is doorgedrongen tot de halve finales.