Nieuws/Sport
1332832699
Sport

Hari weer aan slag met oude coach

Badr Hari en Mike Passenier

Badr Hari en Mike Passenier

UTRECHT - Badr Hari keert in aanloop naar zijn partij met Rico Verhoeven terug bij zijn oude trainer Mike Passenier. Dat maakte de 34-jarige kickbokser donderdag bekend tijdens de persconferentie vooruitblikkend op het titanengevecht van 21 december in Arnhem.

Badr Hari en Mike Passenier

Badr Hari en Mike Passenier

Hari besloot in juni van dit jaar nog de samenwerking met de markante kickbokstrainer te staken. Hij was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe omgeving en wilde ’uit zijn comfortzone treden om het beste uit zichzelf te halen’.

Hari koos uiteindelijk voor Said el Badaoui, wiens SB Gym in Utrecht is gevestigd, maar na nog geen vier maanden is hem duidelijk geworden dat hij beter op zijn plek is bij Mike’s Gym in Oostzaan.

Hari en Passenier werkten jarenlang samen. Ook ten tijde van de eerste partij met Verhoeven in 2016. Hari moest het gevecht destijds in de tweede ronde staken vanwege een armblessure.

Passenier liet in juni al doorschemeren dat de samenwerking met Hari als het aan hem had gelegen nooit was gestaakt. „Het is jammer, maar als we nu eerst zouden gaan trainen en hij voelt zich er niet lekker bij en blijft maar aanmodderen, wordt het ook zo’n zooitje. Dan komen er achteraf verwijten en krijg je ruzie. Dat omzeilen we nu doordat de knoop van tevoren al is doorgehakt. Ik heb vrede met het besluit, maar houd er wel gemengde gevoelens aan over. Ik vind het zonde, maar gun hem het beste. Als dat niet bij mij is, dan maar bij iemand anders.”