Nieuws/Sport
133310
Sport

Diego Costa wil 700.000 euro per week van Chinezen

Diego Costa

Diego Costa

LONDEN - Dat Chelsea zijn zinnen heeft gezet op Everton-spits Romelu Lukaku heeft alles te maken met de op handen zijnde transfer van Diego Costa naar China, waar hij bij topclubs Tianjin Quanjian 700.000 euro netto per week als salaris heeft gevraagd.

Diego Costa

Diego Costa

De kans wordt steeds groter dat de Chinezen hem dat bedrag nog gaan betalen ook. De spits heeft de leiding van Chelsea officieel al laten weten dat ze op zoek moeten gaan naar een vervanger. Hij zal na de zomer het shirt van Chelsea niet meer dragen.

De Chinese miljardair Shu Yuhui, eigenaar van de Chinese topclub, wil dat zijn elftal gaat concurreren met Real Madrid. Zowel sportief als commercieel met de verkoop van honderdduizenden shirts per jaar.

Bayern en Real

„We hebben de lat hier heel hoog liggen en we weten dat spelers van topclubs graag naar grote clubs als Bayern München en Real Madrid gaan. Maar wij azen op dezelfde categorie topvoetballers als Bayern en Real”, zei de eigenaar tegen de media in zijn land.

„Misschien moeten we een hogere prijs voor die spelers betalen, omdat onze club nog niet op hetzelfde niveau speelt als Bayern en Real.”

Costa presteert al weken niet meer voor Chelsea (drie goals in laatste twaalf duels), dat daardoor een grote voorsprong aan het verspelen is.