Nieuws/Sport
1333236
Sport

'Totaal onacceptabel' optreden Klaassen en co

Davy Klaassen baalt in Liverpool

Davy Klaassen baalt in Liverpool

Everton kreeg donderdagavond in de Europa League op Goodison Park een ongenadig pak slaag van Atalanta (1-5). Tot onbegrip van trainer David Unsworth en de fans.

Davy Klaassen baalt in Liverpool

Davy Klaassen baalt in Liverpool

"Ik mag graag denken dat elke speler nu net zoveel pijn heeft als ik", aldus Unsworth, de tijdelijke opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. "Als dat niet het geval is, dan zouden ze niet bij deze geweldige club moeten spelen. Ze moeten weten waar het om draait bij deze club en dat het minimale vereiste 100% inzet, betrokkenheid en wilskracht is. Dat is de basis om de prestaties op te bouwen en goed voetbal op te spelen."

Unsworth kreeg de vraag of hij dacht dat de spelers zich minder inspanden omdat hij toch maar tijdelijk aan het roer staat. "Dat hoop ik niet", aldus de oud-speler van The Toffees. "Maar dat weten de spelers alleen zelf als ze in de spiegel kijken. Vanavond was schokkend en de manier waarop we zijn verslagen en de laatste tien minuten van de wedstrijd waren totaal onacceptabel."

Unsworth gaf een aantal reservespelers, waaronder Davy Klaassen en Cuco Martina, de kans zich te bewijzen tegen Atalanta. "Ik vroeg die spelers om het me moeilijk te maken om ze zondag buiten de basis te houden. Maar de meesten hebben het me heel makkelijk gemaakt..."

"We vragen spelers harder te lopen, harder te werken en om de bal wat sneller te veroveren dan ze gewend zijn. Sommigen kunnen dat, anderen niet. Welke speler het ook is die het shirt van Everton draagt, hij heeft de verantwoordelijkheid alles te geven en de Everton-fans zullen teleurgesteld zijn met wat ze hebben gezien. Net als ik."

Fiasco

Het Europese avontuur van The Blues is uitgelopen op een compleet fiasco. Na vijf wedstrijden heeft de club pas één punt, met een doelsaldo van vier voor en vijftien tegen.