Sport

'Dankbare' spits: 'Koeman probeerde me kapot te maken'

Door Van onze Telesportredactie

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Reuters

Everton-topscorer Oumar Niasse heeft geen goed woord over voor zijn voormalige trainer Ronald Koeman.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Reuters

"Toen Koeman kwam, was ik een mooi doelwit om kapot te maken", vertelt Niasse aan de BBC. "Hij heeft het geprobeerd, maar ik was sterk genoeg om te blijven. Ik heb heel hard gewerkt om in de Premier League te komen en dus wilde ik er ook in blijven."

"Koeman heeft hard gewerkt om mij er uit te krijgen. Hij heeft veel dingen geprobeerd die niet leuk waren. Hij ontnam me mijn kluisjes, mijn rugnummer en ik mocht niet meer mee-eten. Ik moest bij de -23 selectie trainen en daar had ik ook geen kluisje. Het was heel moeilijk. Je moet heel sterk zijn in je hoofd om er mee om te kunnen gaan, omdat je geen respect krijgt op de club. 'Slavernij' is overdreven, maar het was heel moeilijk."

Oumar Niasse

Oumar Niasse

Reuters

'Ik wil hem bedanken'

Koeman had na zijn komst bij Everton in de zomer van 2016 al snel gezien dat hij Niasse niet nodig had. De Nederlandse coach zette de aanvaller uit Senegal terug naar de -23 selectie en in januari werd hij verhuurd aan Hull City. Dit seizoen maakte Niasse onder Koeman weer deel uit van de eerste selectie en hij scoorde al vijf keer in de Premier League. De komende twee wedstrijden mist hij, omdat hij is geschorst vanwege een schwalbe.

Een week geleden vertelde Niasse nog dat hij Koeman dankbaar was. "Ik leef met hem mee", zei hij bij Sky Sports over het ontslag van de trainer. "Ik wil hem bedanken, omdat hij me toen ik terugkwam van Hull City weer bij de selectie haalde."

 

Lees meer over