Sport

Grote zorgen Mourinho om Zlatan en Rojo

Door ANP

Zlatan Ibrahimovic heeft pijn.

Zlatan Ibrahimovic heeft pijn.

EPA

MANCHESTER - José Mourinho heeft grote zorgen over de blessures die aanvaller Zlatan Ibrahimovic en verdediger Marcos Rojo donderdag hebben opgelopen in het duel uit de Europa League met Anderlecht.

Zlatan Ibrahimovic heeft pijn.

Zlatan Ibrahimovic heeft pijn.

EPA

,,Ik moet afwachten, maar mijn gevoel zegt dat het niet goed is'', zei de coach van Manchester United ver na middernacht nadat zijn club dankzij een 2-1-zege de halve finales had bereikt.

Beide spelers moesten tijdens de verlenging naar de kant met een knieblessure. Ibrahimovic is Uniteds topscorer met alleen al in de Premier League zeventien doelpunten, Rojo is een vaste waarde centraal achterin. Mourinho mist in het hart van de verdediging al de langer geblesseerden Chris Smalling en Phil Jones.

,,Met Daley Blind hebben we nog een speler met ervaring op die plek, maar ik vind ook dat Smalling en Jones over een vervroegde terugkeer mogen denken. Voor de ploeg moet je risico nemen.''

Luke Shaw

Mourinho had lovende woorden over voor zijn linksback Luke Shaw, een speler die hij onlangs nog bekritiseerde. ,,Luke Shaw deed iets wat ik niet eerder heb meegemaakt. Na 90 minuten, nog voor ik wist dat ik Zlatan moest wisselen, had ik Ashley Young klaar staan om in te vallen. Luke zei tegen me: ik ga die laatste 30 minuten spelen met kramp. Als je op een andere plek iemand moet wisselen, doe het. Ik ga door.''

Lees meer over

Door ANP