Sport

Rooney ziet verbetering sinds vertrek Koeman

Door Van onze Telesportredactie

Wayne Rooney

Wayne Rooney

AFP

Hoewel Everton sinds het ontslag van Ronald Koeman maar één van zijn zes wedstrijden won, beweert Wayne Rooney na de 1-5 Europa League-nederlaag tegen Atalanta dat er vooruitgang te zien is.

Wayne Rooney

Wayne Rooney

AFP

"Het enige wat er vanavond op het spel stond, was trots", aldus Rooney bij BT Sports. "Het is niet leuk om op deze manier een wedstrijd te verliezen. Het is heel teleurstellend en verontrustend. We wilden winnen, dat is niet gelukt en het was een pijnlijke nederlaag."

"Er is natuurlijk een verandering van manager geweest, en ik geloof dat dat qua prestaties een positieve verandering is en dat kun je zien op het veld. Behalve vanavond natuurlijk."

"Sinds David Unsworth er is, is er een geweldige stemming onder de spelers, zijn er wat positieve resultaten geweest en hebben we plezier op de trainingen", aldus Rooney over de tijdelijke opvolger van Koeman. Een definitieve opvolger is er nog altijd niet. "Het bestuur moet nu een beslissing nemen en ik weet zeker dat ze daar aan werken."

Fiasco

Het Europese avontuur van The Blues is uitgelopen op een compleet fiasco. Na vijf wedstrijden heeft de club pas één punt, met een doelsaldo van vier voor en vijftien tegen.

Lees meer over