Sport/Voetbal
1335092623
Voetbal

Guardiola is op z’n hoede voor dadendrang Depay & co

Pep Guardiola.

Pep Guardiola.

LISSABON - Manchester City is zaterdag in de vierde en laatste kwartfinale van de Champions League tegen Olympique Lyon de uitgesproken favoriet, maar trainer Pep Guardiola is desalniettemin waakzaam.

Pep Guardiola.

Pep Guardiola.

De Spanjaard verwees vrijdag naar de eerste twee kwartfinales, die in Lissabon allebei pas in de slotfase werden beslist. Paris Saint-Germain kwam woensdag tegen Atalanta Bergamo op achterstand en sloeg in de absolute slotfase met twee treffers toe: 2-1. Ook de wedstrijd tussen RB Leipzig en Atletico Madrid werd donderdag pas tegen het einde beslist en eindigde eveneens in 2-1.

„De wedstrijd van zaterdag zal daarop geen uitzondering zijn”, aldus Guardiola. „We moeten fouten voorkomen, die worden direct afgestraft. Op dit niveau is die druk er altijd. Elke wedstrijd is een finale.”

Agüero

Manchester City kan tegen Lyon niet beschikken over Sergio Agüero. De aanvaller is nog niet voldoende hersteld van een knieblessure. Agüero liet zich in juni opereren en hij verblijft nu nog in Barcelona om te herstellen. Gabriel Jesus zal de aanvalslinie van City weer leiden.

David Silva is in Lissabon ook van de partij. De 34-jarige Spanjaard maakte een tijd terug al bekend City na dit seizoen te verlaten, maar vanwege het coronavirus is hij nog wat langer aan de club verbonden dan hij dacht. „Silva is er absoluut klaar voor”, zei Guardiola. „De manier hoe hij traint, hoe hij zich opstelt. Het is erg jammer dat hij zijn laatste thuisduel, na tien jaar hier gevoetbald te hebben, voor lege tribunes moest spelen. Maar hij krijgt nog wel een grote afscheidswedstrijd in de toekomst.”

City won de laatste jaren vier keer de Engelse titel, maar kwam in de Champions League nooit verder dan de halve finale. Als Manchester City de halve finale bereikt, neemt de club het op tegen FC Barcelona of Bayern München. Guardiola was bij beide topclubs trainer.

Bekijk hier de uitslagen en het programma in de Champions League