Sport/Tennis
1335096398
Tennis

Ook Thiem slaat Tokio over

Rafael Nadal laat Wimbledon én Spelen schieten

Rafael Nadal slaat zowel de Spelen als Wimbledon over.

Rafael Nadal slaat zowel de Spelen als Wimbledon over.

Rafael Nadal laat Wimbledon en de Olympische Spelen aan zich voorbijgaan. Dat heeft de Spanjaard donderdagmiddag op Twitter laten weten. De twintigvoudig grandslamwinnaar gunt zichzelf de komende periode rust.

Rafael Nadal slaat zowel de Spelen als Wimbledon over.

Rafael Nadal slaat zowel de Spelen als Wimbledon over.

„Hallo allemaal, Ik heb besloten om dit jaar niet deel te nemen aan Wimbledon en de Olympische Spelen in Tokio. Het is nooit gemakkelijke om zo’n beslissing te nemen, maar nadat ik naar mijn lichaam heb geluisterd en het met mijn team heb besproken, weet ik dat dit de juiste keuze is”, schrijft Nadal.

De Spanjaard verloor vorige week in de halve finale op Roland Garros van de Serviër Novak Djokovic.

Ook Thiem meldt zich af voor Spelen

Dominic Thiem doet niet mee aan de Olympische Spelen. De Oostenrijkse nummer 5 van de wereldranglijst liet via Twitter weten dat hij zich na gesprekken met zijn team en een analyse van de situatie heeft teruggetrokken van deelname aan het olympisch tennistoernooi in Tokio.

„Voor mij als atleet is deelnemen aan de Olympische Spelen en spelen voor mijn land een enorme eer. Dat maakt de beslissing alleen maar lastiger”, schrijft Thiem. ”2021 is echter niet begonnen zoals ik het had verwacht en ik heb het gevoel dat ik niet klaar ben om mijn beste tennis te spelen in Tokio.”

Thiem laat weten dat hij na twee weken van zware trainingen zijn best zal gaan doen op Wimbledon en hopelijk zijn titel op de US Open kan verdedigen. „Ik wens de hele Oostenrijkse ploeg die naar Tokio gaat het allerbeste. Ik ben nog jong en hoop dat ik voor Oostenrijk kan spelen op de Olympische Spelen van Parijs 2024.”