Sport/Voetbal
133524198
Voetbal

Marco Senesi verkoopt bondscoach van Italië een ’nee’

Marcos Senesi

Marcos Senesi

Verdediger Marcos Senesi van Feyenoord heeft een aanbod van de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini afgeslagen. Mancini informeerde bij de 25-jarige Argentijn of hij interesse heeft om voor het Italiaanse elftal uit te komen. Senesi, die ook Italiaanse roots heeft, geeft echter de voorkeur aan het land waar hij vandaan komt.

Marcos Senesi

Marcos Senesi

„Het is heel mooi dat twee nationale teams me willen hebben, dat betekent dat ik goed bezig ben”, zegt de Feyenoorder in een interview met de Argentijnse sportkrant Olé. „Ik heb contact gehad met Mancini, hij vertelde me over zijn project. Hij gaat een nieuw team samenstellen en wilde dat ik daar deel van zou uitmaken. Ik heb ook gesproken met de technische staf van Argentinië en met mijn familie. Al toen ik kind was, was het mijn droom om voor het Argentijnse elftal te spelen. Ik wacht op die kans. Altijd denk ik aan Argentinië. Die beslissing is dus meer dan duidelijk.”

Senesi is jeugdinternational van Argentinië en werd al een keer opgeroepen voor de A-selectie, maar tot een debuut kwam het nog niet. De verdediger behoort nu tot de Argentijnse voorselectie voor de komende interlandperiode. Op 1 juni neemt Argentinië het in Londen op tegen Italië voor de zogeheten ’Finalissima’, een clash tussen de kampioenen van Zuid-Amerika en Europa. Italië wist zich in tegenstelling tot Argentinië niet te plaatsen voor het WK van eind dit jaar in Qatar.

Senesi bereidt zich momenteel met Feyenoord in Portugal voor op de finale van de Conference League, volgende week woensdag in de Albanese hoofdstad Tirana tegen AS Roma.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop