Sport/Tennis
1338977012
Tennis

Murray: ’Grote heuptest bij Australian Open’

Andy Murray

Andy Murray

LONDEN - Andy Murray is verlost van zijn heupproblemen en staat weer zorgeloos op de baan, maar de grote fitheidstest is in januari op de Australian Open. Dat zei de voormalig nummer 1 van de wereld bij het uitkomen van een documentaire die is gemaakt over zijn heupblessure.

Andy Murray

Andy Murray

„Ik weet dat ik grote toernooien zonder problemen kan spelen, dat heb ik de afgelopen tijd laten zien, maar het spelen van vijfsetters op een grand slam heb ik nog niet ervaren. Dat ga ik ondervinden in Melbourne”, aldus de 32-jarige Schot.

Murray, tweevoudig winnaar van Wimbledon, vreesde dat zijn tenniscarrière voorbij was door aanhoudende pijn in zijn heup. Een operatie in januari pakte echter zo goed uit, dat hij toch zijn rentree kon maken. Eerst voorzichtig in het dubbelspel, later ook weer in het enkelspel. Inmiddels heeft hij alweer een toernooizege (Antwerpen) op zijn palmares bijgeschreven. „Ik ben inmiddels zo ver dat ik er niet meer aan denk en vrijuit speel. Maar ik zal pas echt blij zijn als ik een vijfsetter speel en niets voel in die heup.”