Sport/Wielrennen
1340013380
Wielrennen

Tijd voor de Van der Poel-show in de Tour

Van der Poel.

Van der Poel.

Mathieu van der Poel hield zich gedeisd in Denemarken, maar op Frans grondgebied zal dat het tegenovergestelde zijn. Woensdag staat de kasseienrit naar Arenberg op het Tour-menu, en daar heeft de 27-jarige alleskunner snode plannen om de ritwinst en het geel te pakken.

Van der Poel.

Van der Poel.

„Daar is veel mogelijk. Ik merkte wel dat ik er in moest komen de eerste dagen en hoop dat ik de goede benen heb gevonden. Dan kan ik voor mijn kans gaan”, aldus Van der Poel, die 20 tellen achter staat op klassementsleider en aartsrivaal Wout van Aert, die juist op die ondergrond een geduchte rivaal is.

Van der Poel: „In een ’Roubaix-rit’ kan er van alles gebeuren, iedereen binnen de minuut van het geel maakt een kans.” Dinsdag in de verraderlijke kustetappe van Duinkerken naar Calais zal hij zich waarschijnlijk sparen voor het kasseiengeweld. Donderdag is er wel weer een kans voor Van der Poel op de lastige aankomst naar Longwy, vergelijkbaar met de eerste Giro-rit toen hij meteen toesloeg en het roze pakte.

Op de eerste rustdag ging het fenomeen er met zijn ploegmakkers op uit voor een lunchritje, zoals hij het op Strava noemt. MvdP trapte krap 50 kilometer weg aan een gemiddelde snelheid van dik 34 kilometer per uur.