Sport/Wielrennen
1340772594
Wielrennen

VIDEO Baanwielrenner Walls crasht in publiek op Gemenebestspelen

Walls (L), hier op de Olympische Spelen van 2020

Walls (L), hier op de Olympische Spelen van 2020

De Engelse baanwielrenner Matthew Walls is gewond geraakt toen hij tijdens de Gemenebestspelen in Londen op het onderdeel scratch ten val kwam en over de boarding werd gekatapulteerd. Walls (24) belandde daardoor in het publiek. Enkele toeschouwers raakten gewond bij de crash. Een man had snijwonden in zijn arm en een meisje moest worden verzorgd.

Walls (L), hier op de Olympische Spelen van 2020

Walls (L), hier op de Olympische Spelen van 2020

Het restant van het baanprogramma van zondagmiddag werd afgelast, de bezoekers kregen het verzoek om het stadion te verlaten. De medische staf verzorgde ondertussen de gewonden. "Matt is bij zinnen en kan spreken. Dat heeft hij de hele tijd kunnen doen. Hij wordt verzorgd in het ziekenhuis", meldde Team England.

Bekijk hier de beelden:

Walls, de olympisch kampioen van vorig jaar op het omnium in Tokio en winnaar van zilver op de koppelkoers, probeerde in de slotronde renners die ten val kwamen te ontwijken. George Jackson uit Nieuw-Zeeland en Josh Duffy uit Australië raakten bij een val lager in de baan met de fietsen in elkaar gehaakt en schoven door de hoge snelheid naar boven op de baan. Walls moest hierdoor ook naar boven sturen, raakte nog een ander wiel en vloog tot schrik van het publiek over de boarding.

De Gemenebestspelen (Commonwealth Games) vinden grotendeels plaats in Birmingham. Het baanwielrennen wordt echter in Londen gehouden.