Nieuws/Sport
1341494
Sport

Verbeek ook na drie duels nog met lege handen

AZ genadig voor FC Twente

Joris van Overeem is de gevierde man na zijn 2-0.

Joris van Overeem is de gevierde man na zijn 2-0.

Gertjan Verbeek is er ook in zijn derde duel als hoofdtrainer van FC Twente niet in geslaagd een of meer punten te pakken.

Joris van Overeem is de gevierde man na zijn 2-0.

Joris van Overeem is de gevierde man na zijn 2-0.

In Alkmaar ging FC Twente met 2-0 onderuit tegen AZ. En daarmee was de formatie van John van den Brom nog genadig voor de tukkers. Al voor rust hadden de Noord-Hollanders op voorsprong kunnen staan, maar grote kansen waren aan de thuisclub niet besteed.

Weghorst dichtbij

Wout Weghorst, die terugkeerde na een schorsing, kwam na een mooie combinatie via Jonas Svensson en Guus Til vrij voor keeper Jorn Brondeel, maar die redde bekwaam. Na een half uur kwam de clubtopscorer bij de tweede paal net tekort om een mooie steekpass van Alireza Jahanbakhsh tot doelpunt te promoveren.

Ook Til kreeg twee aardige schietkansen op de 1-0, maar knalde eerst net naast en op slag van rust wild over. Tussendoor probeerde ook Teun Koopmeiners het van afstand, maar ook op zijn pegel had Brondeel een antwoord paraat.

Strafschop Jahanbakhsh

Het publiek in het Afas Stadion moest tot het tweede bedrijf wachten op doelpunten. Thomas Ouwejan schoot eerst nog over en Weghorst in het zijnet, maar na 65 minuten was het raak. Fredrik Midtsjø werd in het strafschopgebied neergelegd door Michael Liendl en de bijbehorende penalty werd door Jahanbakhsh benut.

Vijf minuten later maakte Joris van Overeem de 2-0 op aangeven van Jahanbakhsh en was het duel beslist. In de fase daarna kreeg Van Overeem nog een enorme kans op 3-0 en raakte hij een keer de paal nadat Jahanbakhsh hem diep had gestuurd.

Goal afgekeurd

De bezoekers leken in de slotfase nog wat terug te doen via Tom Boere, maar zijn goal werd door scheidsrechter Martin van den Kerkhof afgekeurd. AZ staat door de overwinning nu boven Ajax op de tweede plaats, terwijl de zorgen voor FC Twente met de week groter worden.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie.